Închide

Condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, definitiv, după ce și-a bătut concubina și i-a rupt coastele

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 09, 2023 0 447

Un clujean a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare în regim de detenție, definitiv, pentru vătămare corporală, după ce și-a bătut concubina și i-a rupt coastele.

Bărbatul a fost condamnat de către Judecătoria Cluj-Napoca în 11 noiembrie, dar a atacat decizia la Curtea de Apel; instanța superioară însă i-a respins cererea, astfel că sentința a rămas definitivă și executorie. Acesta se află în arest preventiv de la data agresiunii, în august anul trecut. ”Inculpatul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, a profitat de faptul că aceasta era singură, i-a făcut reproşuri şi a lovit-o cu brutalitate, invocând ca scuză gelozia. Nefiind interesat de faptul că era vorba despre o femeie fragilă prin constituţie fizică ( cum a putut constata instanţa de apel prin propriile simţuri ) şi care avea anumite probleme medicale, o femeie cu care avusese o relaţie şi se presupune că ar fi trebuit să nutrească anumite sentimente de afecţiune faţă de aceasta, mai ales că ambii susţin că au reluat relaţia, inculpatul a lovit-o cu ferocitate cu pumnii şi picioarele, refuzând să plece, deşi aceasta i-a solicitat să părăsească locuinţa şi să o lase în pace. Agresiunea a durat câteva ore, cum a menţionat persoana vătămată prin declaraţia din data de 28 iulie 2022, aceasta menţionând explicit „efectiv m-a terorizat câteva ore””, se arată în motivarea Curții de Apel.
Persoana vătămată şi inculpatul fuseseră într-o relaţie şi erau despărţiţi la momentul incidentului. Relaţia celor doi a fost una conflictuală, fiind marcată de violenţa manifestată de inculpat pe fondul consumului de alcool. De altfel, persoana vătămată a recunoscut că inculpatul a lovit-o de mai multe ori.

În 23 iulie inculpatul a contactat-o telefonic pe persoana vătămată, a anunţat-o că urmează să se deplaseze în străinătate şi i-a spus că, înainte de aceasta, îi va face o vizită. La domiciliul persoanei vătămate din Apahida, inculpatul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, după ”o petrecere şi nedormit”, a devenit agresiv, pe fondul geloziei, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură în zona capului cu telefonul mobil, context în care i-a spart capul, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele şi a târât-o de păr în casa scării, ignorând solicitarea acesteia de a pleca. Inculpatul a încercat să smulgă un picior de scaun, cu care să o lovească, dar nu a reuşit, continuând să o lovească cu pumnii şi picioarele, chiar şi după ce victima a căzut la pământ, aproape inconştientă. În urma loviturilor aplicate în zona coastelor, persoanei vătămate i-a fost perforat plămânul drept. Inculpatul s-a oprit singur şi a plecat din locuinţă.
Având nevoie de ajutor, persoana vătămată a contactat-o telefonic pe vecina sa, care s-a dus la locuinţa persoanei vătămate şi a observat că se afla ”într-o stare deplorabilă, avea urechea ruptă, capul spart şi respira foarte greu”. Ulterior, persoana vătămată a apelat serviciul de urgenţă 112, fiind transportată la unitatea medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Raportul medico-legal întocmit în cauză a arătat că leziunile traumatice au necesitat pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale și i-au pus în primejdie viața victimei. ”În mod cert, viaţa persoanei vătămate a fost pusă în primejdie de actele de violenţă exercitate de inculpat la data de 23 iulie 2022, întrucât acesta a lovit-o cu picioarele în zona coastelor, iar coastele i-au perforat plămânul drept, nefiind vorba despre o afecţiune medicală preexistentă”, a arătat instanța.

Curtea de Apel s-a pronunțat vineri în cauză iar sentința e definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare