Închide

Concursul pentru luminițele de sărbători se mută în cel mai mare cartier al Clujului

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - aug. 21, 2019 0 144

Începe a cincea ediție a concursului de iluminat festiv Lights On, singura inițiativă de acest fel din România. Este pentru prima oară când concursul iese din zona centrală a orașului și se concentrează pe cartiere, mai precis pe cel mai mare cartier din Cluj.

De azi și până pe 15 septembrie sunt așteptate toate propunerile de amenajare a luminițelor de sărbători pentru Parcul Primăverii din cartierul clujean Mănăștur. Organizatorii de la Asociația Daisler anunță pentru luna noiembrie multe surprize în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului Light Art, dezvoltat în jurul concursului pentru iluminatul festiv.

„Încă de la prima ediție, inițiativa noastră și-a demonstrat importanța, mai ales că astăzi Cluj-Napoca are unele dintre cele mai creative instalații de iluminat din țară, grație și eforturilor noastre susținute în această direcție. Ne bucurăm să fim parte din această schimbare în bine”, spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler și inițiatorul proiectului.

Concursul Light On este deschis tuturor celor care posedă cunoștințe din domeniul design, arhitectură și inginerie, necesare pentru a realiza machetele pentru înscriere. Regulamentul concursului poate fi consultat pe concurs.lightsonromania.com. Tot acolo se fac și înscrierile. Tema din acest an este Conștientizarea.

Premiul pentru proiectul câștigător este de 1.000 de euro. Un juriu mixt care va juriza toate propunerile va fi anunțat la începutul lunii septembrie. Primăria municipiului Cluj-Napoca va gestiona și în acest an implementarea proiectului câștigător în cuantum total de 71.000 de lei plus TVA.

Lights On a fost lansat la Cluj-Napoca în 2015 și ajutat până în prezent la decorarea cu luminițe de sărbătoare a următoarelor spații: piața Mihai Viteazu (2015), strada Mihail Kogălniceanu (2016), bulevardul Eroilor (2017), zona pieței Muzeului (2018). Instalația câștigătoare a concursului de anul trecut (Swing with light) va fi implementată de Primăria Cluj-Napoca în această iarnă, adăugând un leagăn mare de lumină iluminatului festiv din oraș.

Inițiativa Light On a atras după și organizarea unui festival al luminii, Light Art, care a debutat anul trecut cu o primă ediție la care s-au prezentat 14 instalații artistice de lumină create de autori din Marea Britanie, Rusia, Olanda și România. Cea mai impresionantă instalație a fost Museum of the Moon a britanicului Luke Jerram care a atras peste 70.000 de persoane în cele aproape trei săptămâni în care a fost expusă la Biserica Piaristă Sfânta Treime din Cluj-Napoca.

Organizatorii de la Asociației Daisler anunță că festivalul Light Art va avea loc anul acesta în luna noiembrie și va aduce la Cluj surprize în premieră națională.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu