Închide

Ungureanu, acuzat că dezinformează pentru a-și face reclamă electorală. Care este, de fapt, situația Spitalului din Borșa

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 21, 2019 1 930

Nu este pentru prima oară când deputatul USR Emanuel Ungureanu este surprins că transmite în spațiul public imagini și informații negative despre diferite unități medicale, fie exagerându-le, fie alegând să omită aspectele pozitive, totul cu scopul de a-și face lui reclamă electorală, prezentându-se drept un mare „reformator” al sistemului de sănătate. Deputatul USR a relatat că a fost la Spitalul de Boli Psihice din Borșa (obiectiv aflat în administrarea Consiliului Județean Cluj), unde a găsit „o mizerie de nedescris”. Afirmațiile lui Ungureanu – cum că pacienții dorm câte nouă într-un pat, iar spitalul funcționază într-o clădire veche de 200 de ani – au fost preluate și în presa centrală. Managerul acestui Spital, Ana Jucan, a reacționat imediat, transmițând că Ungureanu a dat dovadă de tendențiozitate, pozând doar ceea ce i-a convenit și că în mod voit el a omis să spună adevărul, cum că administrația județeană nu a mai putut investi în vechea clădire pentru că a fost retrocedată, și că în paralel a construit o nouă clădire pentru spital (foto sus), care a fost deja utilată, aceasta urmând a fi dată în folosință în 2 luni.

De ce minte Ungureanu?

Ca să nu pară că se odihnește, deputatul Ungureanu s-a deplasat până la Borșa, în jud Cluj, afirmând că a stat de vorbă cu managerul acestei unități medicale, Ana Jucan, și că în „vocea ei se simțea îngrijoararea”.  Iată cât de oripilat se declara Ungureanu, pe pagina personală de Facebook, de situația întâlnită la Borșa: „Nu vă puteți imagina ce infern am găsit! Nu aveți cum… Personalul medical mi-a mărturisit că în acest univers al GROAZEI nu a intrat până astăzi niciun deputat, niciodată! Adevărul descoperit este unul crunt, dureros, năucitor, bolnavii psihici din România sunt tratați mai rău ca animalele. Nu am văzut în viața mea atâta mizerie și dezumanizare. Personalul acestui infern al groazei lucrează în condiții extreme, sunt adevărați eroi. Am vorbit și cu doamna manager, am simțit îngrijorare în vocea ei, mi-a mărturisit că de 12 ani se chinuie să schimbe lucrurile, cu eforturi uriașe. Consiliul Județean Cluj are planuri de investiții în zonă, începând cu anul 2014, se chinuie să termine o clădire nouă, de aproape 5 ani… Nu au reușit decât să ridice o clădire care nu este conectată la nicio stație de epurare, satul Borșa, nu are canalizare… Stat mafiot, politicieni indiferenți, dezastru național. Nu am cuvinte…”. Ca să fie convingător, a postat imagini:

Ce n-a spus Ungureanu

Managerul Spitalului din Borșa, Ana Jucan, a reacționat imediat, sugerând că deputatul Ungureanu își face reclamă, aflându-se în campanie electorală, și că prezintă doar aspectele negative care-i convin: „Fotografiile apărute au fost realizate tendențios, urmărind să surprindă exclusiv aspecte negative. Domnul Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj. Aceasta va fi recepționată și dată în folosință în 2 luni. Același domn uită  să ceară și să facă public punctul de vedere oficial al instituțiilor vizate, respectiv faptul că actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi. Consiliul Județean Cluj, cu resursele limitate pe care le are, reușește să dea în folosință o nouă clădire și are în lucru, diverse stadii de proiectare, încă 3 noi pavilioane la acel spital. Îi solicităm domnului Ungureanu să acționeze cu bună credință atunci când prezintă situații din sistemul sanitar și înainte să publice informații să solicite un punct de vedere astfel încât să nu fie atât de clar, ca acum, că este în campanie electorală. Îmbunătățirea sistemului sanitar și modernizarea acestuia nu se face doar cu scandal pe rețelele de socializare, ci cu exercitarea prerogativelor aferente fiecărei funcții publice; autoritatea legislativă reglementează, autoritatea locală investește” – a transmis Ana Jucan.

Imagini cu noua clădire construită pentru Spitalul din Borșa

Un comentariu

  1. dezamagitor acest ungureanu. de a dreptul penibil si cu alte vizite prin spitale. ok intri faci 2 poze si pleci. dar el face doar scandal de multe ori ( fagaras si altele recente unde a trebui sa fie dat afara cu politia locala)

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.