Închide

Concurs pentru programatori şi ONG-uri

ITSocialTop News by Kristina Reştea - nov. 08, 2018 0 271

Oraşul IT-iştilor şi a concursurilor pentru programatori se „uită” şi înspre asociaţiile care gestionează problemele sociale ale comunităţii: ONG-urile care au nevoie de un website sau o aplicație se pot înscrie într-un program nou, pentru a primi servicii software pro bono. Comunitatea de developeri Fullstack Cluj organizează în perioada 16-18 noiembrie 2018 un hackathon adresat nu doar programatorilor, ci și ONG-urilor.

 

Mai exact, evenimentul Fullstack Cluj Hackathon introduce anul acesta categoria Pro Bono, gândită ca un spațiu de întâlnire între organizații și specialiști software din Cluj-Napoca. „Astfel, orice ONG care nu are resursele necesare pentru a-și dezvolta un website, o aplicație sau o funcționalitate pe platforme deja existente, poate aplica pentru a primi servicii software pro bono”, explică organizatorii.

 

Primul pas este ca organizațiile să se înscrie pe site-ul Fullstack Hackathon cu orice tip de proiect software – website, aplicație, funcționalitate. Cerințele tehnice sunt apoi analizate de organizatori, care vor stabili componența finală a echipelor responsabile de fiecare proiect (cel mult 4 membri). În cadrul hackathonului, programatorii vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a dezvolta, pro bono, proiectele desemnate.

 

ONG-urile care vor să se înscrie pot transmite specificațiile tehnice ale proiectelor prin formularul de aplicație de pe platforma Fullstack Hackathon.

 

Pe site-ul evenimentului există deja două asociaţii care au nevoie de ajutor. Unul dintre proiectele NewYorkCrew Association este o aplicaţie mobilă ce targetează organizatori de evenimente sportive aflaţi la început de drum, care vor să atragă participanţi şi să organizeze evenimente de calitate. Pe platformă apare şi asociaţia JCI Cluj, care coordonează diverse proiecte în comunitate (inclusiv Food Waste Combat, în lupta cu risipa alimentară) şi care are nevoie de updatarea site-ului.

 

Sursa foto: Fullstack Cluj

 

 

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu