Închide

Concluzia după Zilele Culturale Maghiare

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - aug. 25, 2014 0 294

Clujul este micul nostru pământ”, așa s-au închis duminică seara evenimentul Zilele Culturale Maghiare. Unul dintre organizatori, Gergely Balázs a enunțat în fața oficialilor orașului datoria veneticilor față de orașul unde s-au stabilit.

„Există o zicală indiană: Nu moștenim pământul de la strămoși, ci îl împrumutăm de la copiii noștri. Așa este. Iar pentru noi toți, Clujul este micul nostru Pământ. Parafrazând, nu moștenim Clujul de la strămoși, ci îl împrumutăm de la copiii noștri. Poate mulți dintre noi nu ne-am născut aici, nu avem rădăcini aici. Dar toți am devenit clujeni. Toți suntem copiii adoptați ai Clujului. Strămoșii noștri ne-au lăsat moștenire frumosul Cluj vechi, capitala Transilvaniei”, a menționat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Acesta a adăugat în cadrul galei de închidere a celei de-a cincea ediţii a evenimentului, gală care a avut loc în Piața Unirii că darul vine cu o responsabilitate. „Noi toți avem o datorie, o responsabilitate comună față de copiii noștri: trebuie să muncim pentru a le oferi un Cluj cel puțin la fel de frumos ca cel pe care l-am primit. Atunci vom fi împliniți”, a subliniat Gergely Balázs. 

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu