Închide

Concertele din turneul Classic Unlimited, ce au loc în spații inedite, se reiau în septembrie, la Cluj concertele sunt programate la Cluj Hub

Cultură by Actual de Cluj - aug. 10, 2022 0 93

Concertele din turneul Classic Unlimited, ce au loc în spații inedite, se reiau în septembrie, la Cluj concertele sunt programate la Cluj Hub.

Un număr de zece spații inedite din zece orașe din țară se vor transforma, și în această toamnă, în săli de concerte Classic Unlimited.  Turneul începe în 8 septembrie, se încheie după o lună, iar la Cluj acesta e programat în 20 septembrie la Cluj Hub. În alte orașe acestea au loc, de exemplu, într-o mină, cum e cazul în Petrila, sau o hală, în Reșița. Concertele includ piese de Johannes Brahms, Franz Schubert, Frédéric Chopin sau Serghei Rachmaninoff. Ca în fiecare an, participarea la concerte este gratuită, cu rezervarea în prealabil a biletului pe site-ul evenimentului, classicunlimited.ro.

Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin, care a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorința de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, proiectul a ajuns în România. În cele cinci turnee de până acum, peste 8.000 de persoane au luat parte la cele 55 de concerte Classic Unlimited care avut loc în 41 de locuri neconvenționale din Cluj-Napoca, București, Oradea, Iași, Brașov, Alba Iulia, Baia Mare, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Petrila, Turda și altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare