Închide

Concert de jazz la muzeu: Maneri și Lucian Ban mixează jazz cu doine românești

Cultură by Actual de Cluj - oct. 28, 2015 0 404

Concert de jazz la muzeu, cu duetul format dintr-un pianist și un violost nominalizat la premiile Grammy.

Concertul „Transylvanian Concert” e programat la Muzeul Etnografic al Transilvaniei și e susținut de pianistul de origine română Lucian Ban și violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, un duo obișnuit la Cluj, deja. Concertul cuprinde jazz new yorkez și doine transilvane, dar și piese de George Enescu și Bela Bartok.
Pianistul de origine română stabilit la New York Lucian Ban, născut la Cluj, şi violistul american Mat Maneri născut în Brooklyn, New York, autorii albumului „Transylvanian Concert”, produs în 2013 de prestigioasa casă de discuri ECM din Munchen, vor concerta joi 5 noiembrie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Mat Maneri este cunoscut ca unul dintre cei mai înzestrați improvizatori din jazz-ul contemporan. Duo-ul Ban – Maneri a început colaborarea în 2009, cu albumul „Enescu Re-imagined”.

Lucian Ban a fost nominalizat în 2005 și 2006 la titlul de „Best European Jazz Musician”, iar Mat Maneri a fost nominalizat la Premiile Grammy.

Cei doi artişti, având în spate ani buni de experienţe artistice în diferite configuraţii şi stiluri, au optat, pentru concertul de la Muzeul Etnografic, pentru sound-ul cameral. Biletele vor costa 20 de lei și vor putea fi cumpărate de la Muzeul Etnografic. Concertul va fi prezentat de Virgil Mihaiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu