Închide

Concert de flaut la Muzeul de Istorie

Cultură by Actual de Cluj - mart. 17, 2023 0 73

Eveniment muzical extraordinar la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca: renumitul flautist Matei Ioachimescu aduce la Cluj proiectul ”inSuflu”, alături de Romanian Flute Ensemble, miercurea viitoare.

Matei Ioachimescu este cunoscut publicului clujean din diverse alte proiecte muzicale, caracterizate printr-un stil propriu de a aborda flautul, iar în 2018 a fost găzduit pentru prima dată de MNIT, cu proiectul ”Origins”. inSuflu face parte dintr-o serie de concerte ale proiectului ”Flute Lab” prezentate într-un turneu național care cuprinde opt orașe. Alături de Matei Ioachimescu se va afla The Romanian Flute Ensemble, format din studenți remarcabili ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, care combină genuri muzicale diferite, de la muzica barocului la muzică de film și muzică cultă contemporană, într-o mini orchestră formată din toată familia de flaute moderne – de la flautul bas la piculină. Concertul include lucrările compuse special pentru acest eveniment de compozitori de primă mărime din generația tânără.
Spectacolul de miercuri, 22 martie, de la ora 19, cuprinde proiecții reprezentând imagini din filme vechi, completate cu grafică modernă. Biletele costă 50 de lei iar cumpărătorii pot vizita și expozițiile muzeului pe baza acestui bilet, până la finalul lunii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu