Închide

Concert caritabil pentru Institutul Inimii din Cluj, violonistul Tomescu vine cu vioara sa Stradivarius din 1702

Cultură by Actual de Cluj - oct. 04, 2017 0 594

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu revine la Cluj cu vioara sa Stradivarius, într-o încercare de a ajuta financiar Institutul Inimii din oraș. Biletele costă 55 de lei și sunt pentru o cauză nobilă: achiziționarea unui dispozitiv de toracoscopie cu trusă de instrumentar, în valoare totală de 120.000 euro.

Concertul lui Tomescu de la Cluj e vineri seara la ora 18.30, în Auditorium Maximum; pe scenă, Tomescu urcă cu faimoasa sa vioară Stradivarius Elder-Voicu din 1702. „Țara noastră nu are încă un centru de pregătire în acest domeniu pentru tinerii chirurgi. Dacă vom reuși, prin acest concert dar și prin alte acțiuni, să strângem banii necesari, putem achiziționa o trusă de instrumentar pentru chirurgie minim invaziva și un dispozitiv de toracoscopie”, spune doctorul Adrian Molnar, directorul medical al institutului.

120.000 de euro 

Suma totală necesară doar pentru aceste două achiziții (trusa de instrumentar și dispozitivul de toracoscopie) este de 120.000 de Euro. Alexandru Tomescu răspunde invitației Clubului Rotary SAMVS Cluj-Napoca, inițiatorul acestei acțiuni caritabile, pentru o seară dedicată viitorului medical al orașului. Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români, la ora actuală, cu sute de concerte susținute în lume. Din anul 2007, el cântă pe una dintre cele mai bine conservate viori Stradivarius, instrument încredințat în urma unei selecții naționale.

Programul concertului „Stradivarius pentru Institutul Inimii”  include lucrări de Bach, Prokofiev, Enescu, Kreisler și Vasile Filip. Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma www.biletmaster.ro

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu