Închide

Concert caritabil în preajma Crăciunului: asculţi colinde şi poţi să îi ajuţi pe copiii de la Pediatrie IV

ActualitateSocial by Kristina Reştea - dec. 10, 2018 0 461

 

 

În prag de sărbători, printre cumpărături şi alergături după Moş Crăciun, mai puteţi face un altfel de cadou: Asociaţia Sfânta Elisabeta Feodorovna şi Young Famous Orchestra vă invită la un eveniment caritabil de Crăciun. Este vorba despre un concert de colinde, care are ca scop strângerea de fonduri pentru nevoile medicale ale copiilor internaţi în clinica Pediatrie IV din Cluj.

„“Zâmbet pentru copii” este concertul care aduce magia Crăciunului în viaţa copiilor cărora li s-a furat copilăria. La câtă magie au adus în copilăria ta cântecele de Crăciun, acum ai ocazia să dai înapoi din bucuria primită! Tot ascultând cântece de sărbătoare. Dacă vii pe 23 decembrie, la ora 18:00, la Casa Universitarilor, Sala Auditorium, ai parte de un concert special, care te va face să simţi sărbătorile, iar prin cumpărarea biletului vei ajuta copiii care, din păcate, au pierdut magia Crăciunului”, transmit organizatorii.

La spectacolul numit chiar “Zâmbet pentru copii”, spectatorii îi vor asculta pe artiştii de la Young Famous Orchestra (dirijaţi de Vladimir Agachi) şi pe cei de la Grupul Coral Sfântul Apostol Andrei (dirijaţi de preotul Decebal Corea). Dacă primii sunt apreciaţi în Cluj pentru concertele simfonice despre trăiri şi emoţii, Grupul Coral Sfântul Apostol Andrei e cunoscut în ţară şi străinătate pentru colindele lor româneşti şi cântecele preluate din repertoriul clasic şi bisericesc rus şi grec.

Cauza

Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna se axează pe sprijinirea copiiilor aflați în centrele de plasament rezidenţiale, a celor internați în spitale, a tinerilor care au părăsit sistemul de protecție a copilului, a mamelor care urmează să nască şi a persoanelor vârstnice fără aparținători. În cazul evenimentului pregătit în preajma sărbătorilor de iarnă, fondurile strânse în urma cumpărării biletelor merg de la Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna către Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, pentru dotarea Secției IV Pediatrie. „Spitalul nu poate încasa bani direct, aşa că ei ne dau o listă cu materiale de care au nevoie, cu oferta primită de la furnizorii lor, iar noi cumpărăm cele necesare şi le donăm lor. Acum, de exemplu, tocmai am primit o listă cu două aparate de care ar fi mare nevoie, iar pentru unul dintre aparate am şi găsit un sponsor”, explică Mirela Foldeş, una dintre fondatoarele asociaţiei.

Dacă doriţi să participaţi la concert şi să contribuiţi la această cauză, biletele se gasesc online, la caseria cinematografului Florin Piersic şi librăria Humanitas. Acestea au preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei şi pot fi achiziţionate AICI . În afară de suma necesară pentru a acoperi strict cheltuielile de organizare, fondurile strânse prin acest eveniment se vor folosi pentru a cumpăra spitalului cele necesare, precizează organizatorii.

De asemenea, donaţii pentru susţinerea proiectelor Asociaţiei Sfânta Elisabeta Feodorovna, CUI 35882421, se pot face în contul deschis la Banca Transilvania Cluj : RO15 BTRL RONC RT03 3861 3001.

 

Foto: Young Famous Orchestra, într-un concert la Auditorium Maximum

 

 • author photo two

  Kristina Reştea

  Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare