Închide

Competiţie caritabilă în Clujul înţesat de maşini: „aduni” paşi timp de o lună şi donezi pentru sportivii cu dizabilităţi

Economie by Actual de Cluj - aug. 09, 2018 0 118

 

Din scaun cu rotile, cu o singură mână sau cu un picior bionic, câţiva sportivi din Cluj fac performanţă în tenis de masă, la înot sau chiar snowboarding. În faţa unei astfel de realităţi, provocarea lansată clujenilor nici nu mai pare atât de solicitantă: eşti invitat să mergi pe jos. Sau, mai precis, să mergi pe jos şi să susţii persoane cu dizabilităţi din Cluj să facă sport şi chiar să participe la Jocurile Paralimpice. Aceasta este propunerea pe care o lansează organizatorii unei competiţii caritabile la care poţi să te înscrii zilele acestea. Este vorba despre concursul Walking Month prin care, la fiecare ediţie, mii de clujeni sunt convinși să lase mașinile acasă, să umble cât mai mult pe jos și  în același timp să doneze fonduri pentru câte o cauză socială.

Campania din acest an susține Centrul Sportiv Lamont – o asociație non-profit care folosește sportul ca instrument de integrare a persoanelor cu dizabilități, pe care le încurajează să aibă un stil de viață activ, și în același timp un club sportiv care a adus României zeci de premii și medalii la nivel internațional, incluzând aici Jocurile Paralimpice.
Cei care vor să ajute trebuie doar să se înscrie în Walking Month! Conceptul concursului este foarte simplu: echipe de 4 persoane, prieteni sau colegi de serviciu, încearcă să umble cât mai mult pe jos timp de o lună, folosind o brățară care numără automat pașii sau, pur și simplu, propriul telefon mobil”, spune Oana Petruș, coordonatoarea programului din partea Betfair Romania Development.
Cum contribui? Participanţii pot să îşi aleagă unul dintre cele trei pachete, fiecare cu beneficiile și costurile lui (de 79 de lei, 149 de lei sau 249 de lei), iar taxele de participare sunt direcţionate integral pentru cauza caritabilă, precizează organizatorii. Înscrierile au început în această săptămână. Mai multe informaţii AICI
„Fiecare clujean care își lasă mașina acasă și face tot mai multă mișcare pentru o cauză de suflet este un câștigător”, spune Sergiu Mircea, directorul de marketing și comunicare al Băncii Transilvania, cealaltă companie implicată în proiect.
În cadrul acestei ediţii, se pregătesc şi activităţi de weekend: transformarea unor bulevarde din oraș în zone pietonale, demonstrații ale sportivilor și jocuri organizate împreună cu campionii paralimpici ai României. Concurenții Walking Month pot câștiga premii dacă ajung pe unul din primele locuri la finalul competiției, dar și prin tragere la sorți.
Walking Month se află la a IV-a ediţie. În 2015, cei 600 de participanți au strâns 42.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, care au donat 132.126 pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii. Anul 2017 a adus cele mai spectaculoase  rezultate din istoria Walking Month, cu 146.520 de lei donați către Beard Brothers, ceea ce a permis organizației să își dubleze capacitatea serviciului The Beard Mobile, primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa.
Vezi mai multe aici:
Sursa foto: organizatori Walking Month

Nici un comentariu

Scrie un comentariu