Închide

Companie cu sediu la Cluj caută 500 de specialiști IT în 2016

ActualitateEconomieTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - apr. 11, 2016 0 1213

Companiile din IT care au birouri și la Cluj anunță constant că fac angajări și că au posturi disponibile pentru care caută specialiști. Printre acestea se numără și Softvision, care caută în acest an 500 de specialiști IT, potrivit reprezentanților grupului. Noile „achiziții” ar duce compania la un număr de aproape 2000 de angajați la nivel internațional.

În 2016 plănuim să creștem și să investim puternic în echipele noastre. Anul acesta vom continua și investițiile în infrastructură. O direcție importantă o reprezintă atragerea de parteneriate strategice ce vor duce la extinderea noastră atât pe piața din România, cât și pe cea internațională din SUA și Asia. Primii pași în vederea susținerii planurilor de extindere și creștere au fost făcuți de la finele anului 2015, când am deschis un nou sediu în Las Vegas”,  spune George Stan, director general al companiei. Mediul de afaceri de pe piaţa IT este marcat de o „competiție acerbă” în ceea ce priveşte atragerea şi retenţia specialiștilor din domeniu, constată reprezentanții companiei. Soluția identificată ar fi organizarea de traininguri pe o gamă largă de tehnologii în vederea specializării și instruirii absolvenților de studii tehnice.

Compania are deocamdată peste 1200 de angajați în toate cele 5 orașe din țară în care are sedii – Cluj-Napoca, Baia Mare, București, Iași și Timișoara. La Cluj, Softvision are o echipă de aproximativ 800 de persoane.

Sediu la Cluj, filiale în SUA

Compania activează de aproximativ 18 ani pe piața de software development din România, are sediul central în Cluj-Napoca și filiale în București, Iași, Timișoara, Baia Mare, dar și în SUA (Silicon Valley și Las Vegas), Compania dezvoltă peste 300 de proiecte pentru 200 de clienţi din Europa şi SUA, acoperind servicii şi produse de tip dezvoltare software, testarea și asigurarea calității, aplicații mobile, UI/UX Design, servicii de suport şi altele. În portofoliul de clienți SOFTVISION se află companii din variate domenii de activitate precum cel financiar-bancar, telecomunicaţii, medical, educaţie, media şi multe altele. Printre clienți se numără companii ca Microsoft, Toshiba, Alcatel, Sharp, Swisscom, Sprint.

Angajări, angajări, angajări

Domeniul IT este unul extrem de dinamic în această perioadă, aproape toate marile companii cu birouri la Cluj anunțând posturi disponibile și deficit de angajați. La un târg de locuri de muncă desfășurat în urmă cu câteva zile la Cluj au participat nu mai puțin de de 40 companii. Printre acestea: Accesa, Intacct Development, Accenture, Bosch, Coresystems Software, Emerson, Garmin, Moqups, msg systems Romania, National Instruments, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Welocalize. Angajări fac și companiile și organizațiile 3 Pillar Global, Active Labs, Adecco, AG Prime, AIESEC, ERNI Development Center, Fapte, FastTrackIT, Fleio, FME, Frequentis, Global Convergence, Halcyon Mobile, Hanna Instruments, Hewlett Packard Enterprise, Hola Media, Human direct, Idea Studios, Imprezzio Global, iSoftBet, Ixxus, Module Works, Napoca Software, QTronic Software, TBA, Telenav, Vos Logistics. 2.500 de persoane interesate de un loc de muncă sau de un internship în domeniul IT au participat în 31 martie și 1 aprilie la Târgul de Cariere în IT, potrivit datelor oferite de organizatori. În timp ce mulți candidați erau absolvenți în domeniul IT sau studenți, alți participanți își doreau să se reprofileze în acest domeniu sau erau specialiști cu mai mulți ani de experiență.

 Citește și:

Recrutări în domeniul momentului: sute de posturi în IT la un târg de locuri de muncă la Cluj

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu