Închide

Companie clujeană din IT fuzionează cu una americană. Firma clujeană dă numele noului grup

Economie by Actual de Cluj - ian. 13, 2017 0 1501

O companie clujeană din IT anunţa anul trecut fuziunea cu una dintre cele mai mari companii de servicii software pentru piaţa de retail din Statele Unite. Grupul nou format îşi schimbă numele în Softvision, la nivel global, anunţă azi reprezentanţii firmei. Grupul Softvision este acum prezent în SUA, România, Australia, Brazilia, Canada, Singapore, India și Nepal.

Compania de IT Softvision a fuzionat cu Software Paradigms International (SPI) Atlanta pentru crearea grupului Softvision Paradigms International, după cum se anunţa în iunie 2016. Compania îşi schimbă acum numele în Softvision la nivel global.

“Am hotărât că cea mai bună cale de extindere este un parteneriat strategic și am găsit acest partener în compania Software Paradigms International (SPI) din Atlanta, cu care am decis să fuzionăm. SPI este una dintre cel mai puternice companii de software development pe segmentul retail pentru clienți precum Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bloomingdale’s, Neiman Marcus, Lord & Taylor, Estee Lauder, Michael Kors şi alţii. Acest pas ne asigură un segment nou de clienți pentru focusul nostru pe mobile și eCommerce, precum și o extindere masivă în Statele Unite, unde SPI are 500 de angajați. În plus, ne asigură o extindere geografică în Canada, Australia, Brazilia și India”, spunea Laurențiu Russo, CEO Softvision.

Softvision a fost înfiinţată în urmă cu 18 ani la Cluj Napoca şi are filiale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, dar şi în SUA (Silicon Valley şi Las Vegas). Compania dezvoltă peste 300 de proiecte pentru 100 de clienţi din Europa şi SUA, acoperind servicii şi produse de tip dezvoltare software, testarea şi asigurarea calităţii, aplicaţii mobile, UI/UX Design, servicii de suport. În portofoliul de clienţi se află companii prezente în Top 500 Fortune, Silicon Valley şi Wall Street, din mai multe domenii de activitate: financiar-bancar, telecomunicaţii, medical, educaţie, media şi multe altele. În iunie 2016, Softvision a fuzionat cu Software Paradigms International (SPI) din Atlanta, având parte de o extindere geografică în Canada, Australia, Brazilia și India.

Despre piaţa de IT:

Previziuni din IT 2017. “La nivel înalt este o presiune foarte mare pe rezultate. La nivel mic este o efervescență îmbucurătoare”

şi

Previziuni în IT. “România va pierde din business-ul de outsourcing în favoarea Bulgariei şi a ţărilor din Balcani, dar va câştiga la numărul de business-uri bazate pe inovare”

Previziuni în IT. “Vom avea firme noi care vor intra în piață. Multe firme mici vor dispărea”

și

Previziuni în IT 2017. “Dezvoltarea pieței IT din România, mai ales cea de Cluj-Napoca, nu poate avea altă direcție decât înspre inovare”

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu