Închide

Companie aeriană proaspăt inființată intră pe Aeroportul Cluj cu zboruri spre Budapesta / În spatele AirConnect, un fost director Blue Air și un controversat om de afaceri 

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 29, 2022 1 6609

Compania AirConect s-a lansat recent, la începutul lunii iulie, fiind fondată de acționari români. Mai precis, în spatele companiei, conform informațiilor apărute în presa centrală, se află un fost director de la Blue Air – care în urmă cu nouă ani a fost implicat în cumpărarea Blue Air de la omul de afaceri Nelu Iordache – și mai mulți asociați conectați cu omul de afaceri Dorin Ivașcu, care controlează Aeroportul Tuzla și care a fost șef la Birouri Externe -Tarom, în perioada comunistă.

Deși s-a lansat de numai o lună, AirConect atacă intens piața internă a aviației civile, având ca principal interes să devină unul dintre principalii furnizori de servicii de transport aerian pe rute regionale, dar și o conexiune cu hub-uri importante din țările vecine.

În acest sens, AirConect anunță că din 15 octombrie va începe să opereze curse de la Cluj Napoca spre Budapesta. Aeroportul Internațional „Liszt Ferenc” Budapesta este principalul aeroport al Ungariei și un important hub european care oferă conexiuni aeriene spre țări europene, dar și spre Asia, Orientul Mijlociu sau America de Nord.

Potrivit informațiilor transmise de Aeroportul Cliuj, compania AirConect  va opera zboruri regulate spre Budapesta, din 15 octombrie 2022, cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare marţi şi sâmbătă, cu aeronave de tip ATR 72-600, după cum urmează:  

Destinația  Perioadă de debut  Zile de operare Program de operare
Budapesta (BUD) Din 15 octombrie 2022 Marţi CLJ 13:05 BUD 13:20
BUD 10:20 CLJ 12:35
Sâmbătă CLJ 11:05 BUD 11:20
BUD 08:20 CLJ 10:35

Un comentariu

  1. Expresia Dorin Ivascu „controleaza” aeropotul din Tuzla e doar ca sa para senzational ceva banal. In realitate este actionar cu 50% – dar, probabil, autorul si-a imaginat ca formularea aceasta, cea mai corecta, dealtfel, i-ar diminua audienta. Ce-ar fi sa spunem despre oricine detine o firma ca o „controleaza”? eu o cunosc pe doamna Maria, care „controleaza” un coafor. Jeezzz…
    De asemenea, adjectivul „controversat” e si el o incercare de dramatizare deplasata, pentru ca nu crede nimeni ca o campanie de PR rasuflata si in care nu s-a publicat nicio proba niciodata ar putea reprezenta, pentru un cititor cat de cat zdravan la cap, vreo controversa. Ba chiar, daca te uiti la numele celor implicati in campania de denigrare, mai degraba ai tendita sa ii trimiti victimei un buchet de flori.
    Ar fi mult mai sanatos facem jurnalism etic si informat, nu credeti ?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.