Închide

Compania low cost Wizz Air a scos din orarul aeroportului Cuj zborul spre Bratislava. Care sunt cele mai populare zboruri din capitala Transilvaniei?

EconomieTop News by Kristina Reştea - ian. 20, 2018 1 1843

Operatorul low-cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene din România, a anunţat lansarea a patru noi rute în 2017. Dacă aţi încercat cumva în această perioadă să vă faceţi o rezervare de drum, aţi putut constata însă că cel puţin una dintre ele nu mai e activă: Bratislava.

Anunţată din decembrie 2016, ruta a fost introdusă în primăvara anului trecut. S-a bifat atunci şi un moment oficial, cu conducerea aeroportului clujean: compania aeriană Wizz Air a înregistrat, în martie, pasagerul cu numărul 7 milioane transportat pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, inaugurând şi cursa spre capitala Slovaciei, cu care acesta a călătorit.

Zborul spre Bratislava, destinaţie preferată şi de clujenii care ar fi dorit să ajungă la Viena, nu mai e, însă, de găsit:

 

 

I-am întrebat pe reprezentanţii WizzAir dacă au renunţat la această destinaţie, care au fost motivele şi dacă zborul ar putea fi reintrodus. Răspunsul transmis de companie a fost unul deloc concis, dar vi-l redăm integral. „Ca o practică normală în industria aviatică, frecvenţele de zbor se pot schimba în funcţie de sezon şi de performanţa rutei. Wizz Air monitorizează continuu performaţele rutelor sale pentru a permite celor mai populare dintre ele să fie operate la cele mici preţuri posibile, iar reţeaua de rute din România să fie optimizată. Evaluăm întotdeauna noi oportunităţi de călătorie care pot satisface cel mai bine nevoile clienţilor noştri, iar capacitatea suplimentară este alocată altor servicii cu o cerere mai mare. Pasagerii cu rezervări afectaţi de schimbările de această formă sunt informaţi şi li se oferă  posibilitatea reprogramării gratuite pe zboruri alternative WIZZ, rambursarea integrală a biletului plătit”, au transmis reprezentanţii Wizz Air.

WIZZ a transportat anul trecut 1,83 milioane de pasageri pe rutele sale din Cluj–Napoca, cu 31% mai mult decât anul precedent. Cât despre rute noi, compania low cost a anunţat deocamdată o singură destinaţie sigură din Cluj-Napoca: va conecta Transilvania cu capitala Greciei, Atena. În prezent, WIZZ operează pe 34 de rute din Cluj-Napoca. Printre cele mai populare destinaţii se numără Londra – Luton (zboruri zilnice, două frecvenţe pe zi), ruta internă – Cluj- Bucureşti, zilnic, iar luni, marţi şi vineri două zboruri pe zi, sau Milano Bergamo şi Paris Beauvais cu cinci zboruri pe săptămână.

Cum ţările Europei Centrale si de Est sunt încă destul de slab reprezentate în acest moment în oferta de la Cluj, am fost interesaţi dacă există aici un potenţial de piaţă. Compania ar putea introduce în perioada următoare o cursă aeriană care să lege Cluj-Napoca de Viena, capitala Austriei: CEO-ul Wizz Air, Jozsef Varadi, a declarat, potrivit Transilvania Reporter, că trebuie analizate capacităţile Aeroportului din Viena, unde a fost deschisă o bază operaţională. „Echipa caută în permanenţă noi oportunităţi care pot permite o dezvoltare puternică a reţelei companiei. Deşi nu comentăm zvonurile sau speculaţiie care vizează planurile noastre de viitor,  putem confirma că Wizz Air este interesată de noi pieţe care îi vor permite să ofere servicii de calitate şi să aibă în orice moment conexiuni de transport aerian accesibile”, au transmis reprezentanţii companiei aeriene.

Potrivit datelor transmise de companie, Wizz Air va avea 8,8 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România în 2018, cu 16% mai mult decât anul trecut. Va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 950. WIZZ are zboruri din Constanţa, Satu–Mare, Suceava, Sibiu şi Tîrgu Mureş. În prezent, reţeaua din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca.

 

Sursa foto: stg Wizz Air, dr – www.stile.it

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.