Închide

Compania de Transport Local cumpără trei microbuze euro VI. Consilierii locali din opoziție au cerut microbuze electrice cu bani din PNRR

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 09, 2023 0 373

Trei microbuze euro VI vor fi furnizate Companiei de Transport Local (CTP) a Primăriei din Cluj în baza unui contract de peste 1,5 milioane lei de către Pacific Tur. Potrivit directorului CTP, Liviu Neag, microbuzele urmează să ajungă anul acesta și vor fi folosite pentru transportul călătorilor pe traseele externe municipiului Cluj-Napoca unde fluxul de pasageri este redus.

 

„Din cele trei microbuze, unul va avea un spațiu special amenajat pentru persoane cu dizabilități. Toate vor fi euro VI și vor fi utilizare pe trasee externe din zona metropolitană, acolo unde nu se transportă zilnic un număr mare de persoane”, a explicat directorul CTP, Liviu Neag.

Contractul pentru furnizarea microbuzelor a fost încheiat la finalul anului trecut cu Pacific Tur la valoarea de peste 1,5 milioane lei. Termenul maxim de livrare este de maxim 11 luni.

Potrivit directorului Liviu Neag, s-a optat pentru microbuze Euro VI și nu electrice, având în vedere că ele sunt menite să asigure transportul pe rute aflate la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, trasee a căror lungime nu se pretează pentru a fi operate cu mijloace de transport electrice. Despre microbuzele electice, directorul CTP a arătat că ele pot fi folosite în prezent doar pentru transportul călătorilor sau pentru transport școlar în municipiul Cluj-Napoca și maxim pe rute ca Florești sau chiar Gilău, unde, mai nou, Compania asigură transportul elevilor. Pe aceste rute, deja CTP are proiecte de achizitionare de autobuze electrice și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Recent, consilierii USR au chestionat oficialii Primăriei cu privire la faptul că muncipalitatea nu a depus proiecte de finanțare prin PNRR pentru a achiziona microbuze electrice. Despre achiziția de microbuze electrice, viceprimarul Dan Tarcea a arătat că este în analiză. „Avem pe componenta C10 din PNRR depuse proiecte de 19,3 milioane euro iar pentru ceea ce înseamnă mobilitatea electrică avem în vedere să cumpărăm 18 autobuze electrice articulate și stațiile de încărcare aferente. Analizăm și partea cu microbuzele electrice, să vedem dacă sunt fezabile”, a spus și Tarcea.
sursă foto cover: Pacific Tur/microbuz Mercedes- Benz

Nici un comentariu

Scrie un comentariu