Închide

Comisia de urbanism a Consiliului Județean a avut pretenții de la proiectul noului sediu pentru reprezentanța din Cluj a Registrului Auto Român, dorit în Apahida

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 423

Proiectul urbanistic pentru construirea unui nou sediu pentru reprezentanța din Cluj a Registrului Auto Român (RAR) pe un teren de 2 hectare situat în comuna Apahida, lângă Cluj-Napoca a fost amendat de specialiștii din comisia de urbanism a Consiliului Județean, la ședința din 15 septembrie. Printre solicitările formulate au fost: dublarea numărului de locuri de parcare, perfecționarea părții de arhitectură sau asigurarea unei intrări de pe centura Vâlcele-Apahida care să deservească și comuna Apahida, aceasta din urmă fiind cerută de primarul Grigore Fati.

 

 

„PUZ Construire sediu reprezentanță RAR Cluj și centru zonal, copertină auto, cabină poartă, căi de acces auto și pietonale, sistematizare verticală, amenajări exterioare, împrejmuire, branșamente și organizare de șantier pe strada Libertății din Apahida” a fost discutat la ședința comisiei de urbanism a Consiliului Județean din 15 septembrie.

Potrivit proiectanților de la Sard Proiect, amplasamentul de 2 hectare pe care se dorește construirea noului sediu RAR Cluj se află în apropierea Centurii Vâlcele-Apahadia și a râului Someș, fiind concesionat de către comună instituției, pentru o perioadă de 49 de ani. Prin proiect se intenționează construirea a două clădiri (una pentru RAR Cluj și cealaltă pentru a dervi un centru zonal), aceasta urmând să fie deservite de 120 de locuri de parcare.

„Nu avem nimic de obiectat sau de comentat. PUZ-ul se află în dezbatere publică și la noi. Așteptăm cu nerăbdare investiția în comuna noastră. Un singur lucru am avea de spus: am vrea o intrare în zonă de pe centură dinspre Cluj-Napoca”, a intervenit la urbanism și primarul din Apahida, Grigore Fati.

Față în față cu proiectul, speciliștii din comisiei și președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele, au cerut dublarea locurilor de parcare, mai ales pentru a face față și TIR-urilor care accesează serviciile RAR Cluj, o grijă mai mare pentru vecinătatea cu Someșului sau să perfecționeze partea de arhitectură propusă pentru viitorul sediu. Proiectul a fost avizat nefavorabil, urmând ca la următoarea ședință, odată cu operarea modificărilor, proiectul să primească avizul favorabil, fără niciun fel de problemă.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu