Închide

Comisarul european pentru politici regionale vine la Cluj

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - apr. 13, 2015 0 733

Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu vine la Cluj peste două zile. Ea va fi însoțită de ministrul Transporturilor, Ioan Rus.
Corina Crețu vine la Cluj ca să viziteze, alături de ministrul Transporturilor Ioan Rus și de reprezentanți ai instituțiilor și companiilor implicate, șantierele de construcție de pe autostrada Sebeș – Turda. Crețu și Rus se întâlnesc în aceeași zi, în 15 aprilie, și cu prefectul Gheorghe Vușcan, dar și cu primarul Emil Boc, și susțin o conferință de presă comună.
Vizita Corinei Crețu la Cluj începe cu prezentarea proiectului autostrăzii, în comuna Moldovenești și trei vizite pe șantier – la km 67+500, km 66 și km 65+250.

Cine e Corina Crețu:

Cine este Corina Crețu
Din iulie e vicepreședinte al Parlamentului European. În mandatul de europarlamentar a fost vocepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European. Este fostul purtător de cuvânt al președintelui Ion Iliescu.

Crețu și-a deschis biroul de europarlamentar din România chiar în sediul PSD Cluj, în 2009 după ce a ajuns în Parlamentul European. Ardeleancă la origini – s-a născut în comuna sălăjeană Năpradea, unde a fost construită o gigantică sală de sport pentru cei câteva zeci de elevi în urmă cu 10 ani – Crețu s-a mutat la București.

In perioada octombrie 1989 – ianuarie 1990, a fost angajată pe postul de economist stagiar la Centrul de Calcul al Intreprinderii de Masini Unelte Blaj. Din ianuarie 1990 s-a transferat la o întreprindere similară din Bucuresti, în functia de analist-programator la Centrul de Calcul.

Din iunie 1990 a lucrat ca reporter și apoi publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional”. Din 1992 a îndeplinit funcţia de expert la Preşedinţia României, Cabinetul Purtătorului de Cuvânt. În perioada 1996 – 2000 a fost expert la Senatul României. Din 1997 pana in decembrie 2000 afost secretar executiv al PDSR şi şef al Departamentului Imagine şi Relaţii cu Mass media din cadrul Consiliului Naţional al PDSR. Din 1997 pana in decembrie 2000 a fost prim vicepresedinte al Organizatiei Femeilor din PDSR. La alegerile generale din noiembrie 2000, a fost aleasă deputat pe listele PDSR în Parlamentul României iar pentru următorii patru ani, între 2000 și 2004, a fost purtătorul de cuvânt al președintelui Ion Iliescu. În noiembrie 2004 a fost aleasă senator PSD în Parlamentul României, iar din 2005 a fost numită observator al României în Parlamentul European.

Citește și:

Ce a realizat comisarul european Corina Crețu, ajunsă în fotoliu pentru că e femeie, la 100 de zile de mandat

Pleacă un clujean, vine un clujean. Cine e noul comisar european din partea României

Nici un comentariu

Scrie un comentariu