Închide

Combinatul din Dej, cum nu l-ai mai vazut niciodata. Ce a fost si ce-a mai ramas din el – VIDEO

Din județEconomie by Actual de Cluj - apr. 27, 2014 0 508

Multi ani, unul dintre simbolurile Dejului a fost Combinatul de Celuloza si Hartie. Vezi ce a fost şi ce-a ajuns, într-un colaj video.

combinat-520x245

Acesta a fost încă din perioada comunismului cel mai mare producător de hârtie de ambalaj și celuloză din fibră lungă din SE Europei, acolo castigandu-si paine mii de oameni.  Societatea cu capital integral de stat a fost scoasă la privatizare in anul 2000 și a fost preluată prin licitație de Hovis GmbH Viena. Intrată în faliment societatea austriacă a fost absorbită de MFC Commodities GmbH. În urma unor neînțelegeri între investitor și Statul Roman în privința unei infuzii de capital pentru relansarea combinatului, austriecii au abandonat proiectul. În iulie 2004 grupul Serviciile Comerciale Române, patronat de Ștefan Vuza a preluat unitatea, prin intermediul A1 Impex SRL.

https://www.youtube.com/watch?v=9TImoEBbZ_A

Astazi, din combinatul dejean a mai ramas doar o ruina, cladirile lasate in paragina fiind demolate caramida cu caramida de cei care traiesc din vanzarea fierului vechi. O impresionanta galerie foto, din perioada in care combinatul functiona si de acum a fost pusa intr-un filmulet de Ciprian Muncelean (Radio FIR), starnind nostalgia celor care zeci de ani au muncit acolo, arată dejeanul.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare