Închide

Colectare selectivă în şcolile din Cluj. Primele puncte au fost deja amenajate

EducaţieTop News by Catalin Suciu - sept. 10, 2018 0 204

Un proiect educativ a fost lansat în Cluj-Napoca odată cu începerea noului an şcolar. Scolile din Cluj vor avea platforme îngropate pentru deșeuri, iar elevii vor fi învăţaţi să arunce gunoiul selectiv.

Proiectul de îngropare a punctelor gospodărești din Cluj-Napoca se concretizează în aceste zile prin amplasarea de platforme îngropate în școlile și în liceele din oraș.
Punctele de colectare au fost montate, pentru inceput, în cinci școli clujene. Este vorba despre Școala Horea, Liceul Ana Aslan, Liceul Nicolae Bălcescu, Liceul Avram Iancu și Colegiul Edmond Nicolau.
Autoritățile locale spun că proiectul va fi extins la nivelulul întregului oraș. Colectarea selectivă este o obligație legală și se dorește în acest fel ca elevii și liceenii să se obișnuiască să arunce selectiv gunoiul.

De altfel, la nivelul oraşului sunt în curs de amenajare 100 de puncte de colectare selectivă, iar până la finalul anului următor se vor monta încă 100.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare