Închide

Codul galben de furtuni pentru jumătatea de vest a Clujului a fost extins pentru tot județul, și i-a fost extinsă și valabilitatea, până mâine dimineață

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 27, 2022 0 74

Codul galben de furtuni pentru jumătatea de vest a Clujului a fost extins pentru tot județul, și i-a fost extinsă și valabilitatea, până mâine dimineață.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de furtuni pentru mai multe județe din țară, iar avertizarea pentru Cluj a fost extinsă, de la jumătatea de vest la întreg județul, până mâine dimineață la ora 6. În acest interval meteorologii se așteaptă la ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat și izolat 50 l/mp, arată meteorologii.

Avertizarea cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare