Închide

Codul galben de furtuni continuă încă cel puțin o zi la Cluj, după ce meteorologii au prelungit avertizarea până mâine dimineață

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 31, 2022 0 68

Codul galben de furtuni continuă încă cel puțin o zi la Cluj, după ce meteorologii au prelungit avertizarea până mâine dimineață.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben de furtuni pentru Cluj, dar și alte județe, de azi la ora 10 până mâine dimineață la aceeași oră. În acest interval în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 40 de litri pe metrul pătrat, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină. Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor, mai arată ANM.

Avertizările meteo cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare