Închide

Codul galben de caniculă continuă și mâine în Cluj, sunt așteptate temperaturi ridicate, în sudul țării e cod roșu prima dată în acest an

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 21, 2024 0 71

Încă o zi cu avertizare de caniculă în Cluj, meteorologii au extins avertizarea cod galben și pentru mâine pentru mai multe județe din centrul și nordul Transilvaniei, în centrul țării avertizarea e una de tip cod portocaliu și, pentru prima dată în acest an, în sudul țării a fost instituit cod roșu de temperaturi extrem de ridicate.

În Cluj mâine e de așteptat ca valul de căldură să persiste, arată meteorologii, cu disconfort termic ridicat. Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, arată Administrația Națională de Meteorologie. Totodată, local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și centrale, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare