Închide

Cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii în aproape toață țara / Întreg județul Cluj, cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

ActualitateSinteză știri naționaleSocial by Actual de Cluj - iul. 30, 2022 0 278

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări Cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii. Începând de astăzi, 30 iulie, ora 12:00, până mâine, 31 iulie, ora 10:00, întreg județul Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40 – 60 l/mp.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este informat în timp real asupra situației meteorologice din județ, iar instituțiile cu atribuții în domeniu sunt pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Aproape toată țara este vizată de avertizările meteo, relatează Antena3.

Avertizarea meteo Cod roșu este valabilă în intervalul 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00.

În judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h.

Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii şi mari dimensiuni şi averse torenţiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

Avertizarea meteo Cod portocaliu este valabilă în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00.

În intervalul menţionat în vestul, nord-vestul, centrul şi sud-vestul țării, precum şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice şi pe alocuri căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 22:00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului.

Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare