Închide

Premieră MiniREACTOR în Iulius Parc: „Copilul care nu știa de ce merge la școală”

ActualitateCulturăSocial by Actual de Cluj - iul. 30, 2022 0 164

Pontonul din Iulius Parc devine a devenit, preț de câteva zile, scena unde spectacolul „Copilul care nu știa de ce merge la școală” a prins viață, transpunându-i pe cei mici într-o realitate cunoscută lor, însă prezentată dintr-o altfel de perspectivă. Cu mult umor și farmec, actorii de la MiniREACTOR încercă să găsească răspunsuri la această întrebare sâmbătă și duminică, pe 30 și 31 iulie 2022, de la ora 11.00, iar la reprezentații este așteptată întreaga familie. Intrarea la spectacol va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Dragostea pentru artă le poate fi insuflată copiilor de la vârste mici, iar teatrul este pentru ei un mod în plus de a interacționa cu lumea cea mare, de a-și dezvolta creativitatea și de a-și cultiva răbdarea și concentrarea. În plus, poate deveni o frumoasă tradiție de familie. Astfel, sâmbătă și duminică, respectiv, pe 30 și 31 iulie 2022, actorii de la MiniREACTOR îi așteaptă pe toți spectatorii cu vârsta de peste 7 ani, alături de familiile lor, să vizioneze premiera „Copilul care nu știa de ce merge la școală”. Începând cu ora 11.00, pe pontonul din Iulius Parc, actorii vor pune în scenă spectacolul muzical ce spune povestea lui Andrei, care începe școala alături de Matei și Sofia, în clasa unei învățătoare bune și blânde. De ce trebuie să vină la școală? Doamna învățătoare cântă și se joacă cu elevii, dar nu pare să aibă răspunsuri prea multe. Părinții nemulțumiți fac o reclamație, iar „Sinisterul” îi trimite învățătoarei o pereche de ochelari magici, care o fac să nu mai vadă nimic bun în copii. Viața la școală și acasă devine din ce în ce mai grea pentru cei trei copii. Ce e de făcut vom afla în cele 50 de minute de spectacol.

Piesa de teatru a fost creată în urma unui atelier cu părinți și copii din municipiul Zalău, în care s-a discutat despre școală, despre scopul ei, despre cum se resimte ea de către elevi și despre cum ar putea fi îmbunătățită în viitor. Poveștile spuse în cadrul acestui eveniment au fost prelucrate de dramaturga și regizoarea Selma Dragoș și a rezultat un spectacol care încurajează activitățile creative părinte-copil.

Proiectul este realizat de actorii de la MiniREACTOR în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău și Iulius Mall Cluj.

În vizita lor la Iulius Mall, părinții, unchii, mătușile, verișorii trebuie să știe că își pot transforma, din timp, abonamentul pentru festivalul UNTOLD în brățara de acces la festival. Standul va fi amplasat în Atrium, în perioada 30 iulie – 1 august 2022, între orele 10.00 – 20.00Distracția verii începe la Iulius Mall Cluj!

Acest text are caracter PUBLICITAR

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare