Închide

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică la Cluj, până mâine la amiază, meteorologii așteaptă vijelii și grindină

Actualitate by Mihai Prodan - iun. 30, 2021 0 171

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică la Cluj, până mâine la amiază, avertizează meteorologii.

Aproape întreaga țară e afectată de o avertizare de instabilitate atmosferică, exceptând zona Dobrogei, dar centrul țării, inclusiv județul Cluj, e sub avertizare cod portocaliu, până mâine la ora 12. În acest interval în cea mai mare parte a țării, vor fi înregistrate perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40 de litri pe metru pătrat.

Din această după-masă în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi înregistrate perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.  Meteorologii se așteaptă la vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare