Închide

Cod galben de furtuni la Cluj până dimineață la ora 3

Actualitate by Actual de Cluj - mai 15, 2020 0 160

Clujul e sub cod galben de vreme severă din această după-masă până dimineață la ora 3, interval în care ne putem aștepta la furtuni, avertizează meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o avertizare cod galben de furtuni, valabil de azi la ora 13 până dimineață la ora 3, interval în care la început în nord-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea și în jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 km/h, iar în zona înaltă de munte peste 90 km/h, vijelii, căderi de grindină și averse ce pot avea și caracter torențial. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25 litri pe metrul pătrat. ”Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și în intervale de timp mai scurte”, mai arată ANM.

Vizate de avertizarea cod galben sunt județele Cluj, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Harghita, Covasna și Brașov.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu