Închide

Care sunt comunele din Cluj unde te poți deplasa fără declarație pe proprie răspundere, dacă ești din Cluj-Napoca

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 15, 2020 1 4724

Unul dintre puținele orașe în care deplasările fără declarație pe proprie răspundere sunt posibile de azi nu doar în oraș e Cluj-Napoca – aceasta căci acesta are și o zonă metropolitană, formată din nu mai puțin de 19 comune.

Noul model de declarație pe proprie răspundere exceptează de la motivarea deplasării dacă aceasta e făcută în interiorul localității sau în zona metropolitană.

Zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca e compusă din comunele Florești, Baciu, Apahida, Aiton, Bonțida, Borșa, Căian, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleac, Gârbău, Gilău, Jucu, Petreștii de Jos, Tureni, Vultureni, Săvădisla și Sânpaul.

Zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca acoperă un sfert din toată suprafața județului Cluj dar și jumătate din populație. Are o suprafață de 1.603 de kilometri pătrați, ocupând 24% din teritoriul județului Cluj și 60% din populația județului.

În afara localității ori a zonei metropolitane deplasările pot fi făcute în interes profesional, scop umanitar sau de voluntariat, activități agricole ori vânzarea produselor agricole de către producători, îngrijirea unei proprietăți în altă localitate ori deplasarea pentru tratamente medicale. ”Având în vedere pct. 17.3 din Anexa la Hotărârea CNSSU Nr. 24, precum și Declarația pe propria răspundere, din punctul meu de vedere, nu e nevoie de Declarație pentru circulația în interiorul Zonei Metropolitane Cluj, formată din Cluj-Napoca și 19 comune din apropiere”, comentează prefectul Mircea Abrudean.

Zone metropolitane au, în România, orașele Iași, Brașov, Oradea, Târgu Mureș, COnstanța, Cluj-Napoca, Craiova, Roman, Baia Mare, Satu Mare și Timișoara – Arad.

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare