Închide

Cod galben de furtuni în Cluj, până mâine seară

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 20, 2017 0 611

Cod galben de furtuni în Cluj de azi până mâine seară, avertizează meteorologii.

Întreaga țară e sub cod galben ori portocaliu de furtuni de azi până mâine seară, interval în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vântul se va intensifica iar cantitățile de apă căzute pe sol vor fi însemnate. „În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice”, explică Administrația Națională de Meteorologie într-o avertizare în care arată că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse cantitatea va fi dublă.

În plus temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 70 km/h și vijelii.

Codul galben e instituit de meteorologi atunci când fenomenele meteorologice prognozate cum ar fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt ori temperaturi ridicate sau scăzute, sunt obișnuite pentru zona respectivă dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități. În acest interval există risc de creșteri de debite și niveluri.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu