Închide

Cod galben de caniculă la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 29, 2017 0 316

Avertizare cod galben de caniculă pentru Cluj, astăzi – de altfel, doar trei județe din întreaga țară scapă deacest avertisment azi, în vreme ce în sudul țării căldura e atât de mare încât a fost instituit cod portocaliu.
Meteorologii avertizează că în cursul zilei de azi valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mareparte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Totodată în județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. În regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină, avertizează meteorologii.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu