Închide

Clujul se alege, în sfârșit, cu o autospecială de intervenție la înălțime

Dezvoltare by Cosmina Fernoaga - apr. 16, 2014 0 237

 Cu peste 300.000 de locuitori și clădiri din ce în ce mai înalte, municipiul Cluj Napoca nu dispune încă de o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. În mai multe rânduri, specialiștii din cadrul ISU au atras atenția că într-o situație de incendiu, de pildă, la etajele superioare ale unui bloc cu 10 nivele, pompierilor le-ar fi aproape imposibil să intervină în timp util. În baza unei finanțări europene, atât Clujul cât și celelalte județe din regiunea Nord-Vest vor beneficia de câte o astfel de autospecială.

Proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” este implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”. În primele două etape de finanțare s-au achiziționat mai multe autospeciale pentru intervenții în caz de incendii și de catastrofe, precum și o serie de ambulanțe SMURD. Reprezentanții administrației clujene au apreciat în mai multe rânduri că o prioritate o constituie achiziția unor autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, având în vedere că în acest moment ISU Cluj nu dispune de o astfel de dotare. La sediul administrației județene clujene s-a semnat, ieri, acest contract în valoare de 11,6 milioane de lei. Finanţarea nerambursabilă se ridică la 11,3 milioane de lei. În baza acestui contract vor fi achiziționate 6 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, în scopul reducerii timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/dezastrelor până la 12’ în zonele rurale şi 8’ în zonele urbane. Grupul ţintă: populaţia arondată reţelei de baze operaţionale pentru situaţii de urgenţă de pe raza Regiunii Nord Vest. Beneficiari direcţi: inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare și Sălaj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare