Închide

Clujul, pe locul doi la nivel național în ceea ce privește numărul de proiecte noi de unități de cazare

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 26, 2024 0 290

În ceea ce privește distribuția geografică a acestor investiții, județul Constanța apare fruntea listei, cu un număr semnificativ de 195 de proiecte. Urmează apoi județele Cluj, cu 78 de proiecte, și Bihor, cu 74 de proiecte. Această distribuție relevă un interes pentru dezvoltarea unităților de cazare, atât în zonele turistice consacrate, cât și în cele mai puțin cunoscute, conform IBC Focus.

 

Analiza pieței de unități de cazare la începutul anului 2024 evidențiază un potențial semnificativ de creștere și dezvoltare în acest sector în România, notează consultanții.

Clujul, al patrulea cel mai vizitat județ din România

Județul Cluj a fost unul dintre cele mai vizitate de turiști din România în primul trimestru din acest an, arată datele statistice, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Potrivit INS, Clujul e al patrulea cel mai vizitat din România. Județul are o capacitate de cazare de peste un milion de persoane în acest trimestru, mai exact 1.072.916 locuri de cazare disponibile în cele trei luni, un indicator numit ”locuri-zile”. Este una dintre cele mai mari capacități într-un județ din România, dar în Brașov de exemplu numărul de ”locuri-zile” e de peste 2,4 milioane. Peste un milion de astfel de locuri-zile mai are Prahova, 1,1 milioane, și București, 2,1 milioane. Jumătate dintre locurile de cazare din Cluj sunt în hoteluri – 511.000.

Conform documentului, în Cluj au fost înregistrați în primul trimestru din an un număr de 121.588 turiști,d intre care 72.914 au fost înregistrați în hoteluri. Majoritatea turiștilor – 100.771 – au fost turiști români. Mai jos toate cifrele: R înseamnă ”turiști români”, S – ”turiști străini”, iar T – ”total”.

Vezi și:

Județul Cluj a fost unul dintre cele mai vizitate de turiști din România în primul trimestru din acest an

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare