Închide

Clujul nu are un pavilion expozițonal. Tetarom vrea să-l ofere

ActualitateDezvoltareEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 27, 2015 0 575

Clujul nu a dispus niciodată de un spațiu adecvat pentru târguri de amploare, astfel că organizatorii unor astfel de evenimente erau întotdeauna nevoiți să apeleze la diverse improvizații.  Directorul societății Tetarom, Viorel Găvrea, spune că această situație se poate schimba de acum înainte, având în vedere că unul dintre parcurile industriale pe care le administrează (Tetarom III), are suficient teren pentru amenjarea unui pavilion expozițion.

De unde a venit ideea pavilionului expozițional?

Ideea conducerii Tetarom privind amenjarea unui pavilion expozițional în parcul industrial din Jucu (care inițial a fost deschis pentru compania Nokia), a venit odată cu evenimentul Agraria. „Ne-am dat seama că Tetarom III din Jucu are suficient spațiu pentru a găzdui astfel de târguri, așa încât suntem dispuși să amenajăm un pavilion expozițional. Clujul chiar are nevoie de un astfel de obiectiv, având în vedere numărul important de evenimente pe care le găzduiește în fiecare an”, a transmis Găvrea. Societatea Tetarom se află în subordinea Consiliului Județean Cluj, administrând trei parcuri industriale, cel pe pe strada Tăietura Turcului, de pe B-dul Muncii și din în Jucu. Acesta din urmă măsoară peste 150 de hectare, fiind ocupat în prezent de investitori precum De Longhi, Bosch, Transcarpatica, Karl Heinz Dietrich International, Holzart, Star Storage etc. Mai este disponibilă o suprafață de peste 60 de hectare, teren pe care se poate amenaja, fără probleme, un pavilion expozițional de anvergură. Viorel Găvrea a precizat că ediția de anul acesta a târgului Agraria s-a dovedit un real succes, iar spațiul din Tetarom III a contribuit din plin în acest sens. Evenimentul s-a derulat la finalul săptămânii trecute, fiind cel mai mare veniment de profil din Transilvania.

20150423_112457 bunTârgul Internațional de Agricultura, Industrie Alimentara și Zootehnie (Agraria) se organizează la Cluj încă din anul 1995, fiind cel mai important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii. Evenimentul reprezintă o platforma de comunicare optimă unde participanții încheie contracte noi, își consolidează relațiile cu clienții tradiționali și discută despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industria alimentară și zootehnie. Evenimentul este susținut de o echipă cu o experiență de peste 20 ani în organizarea de evenimente cu profil agricol, iar din 2010 a fost inclus și într-o rețea internațională de manifestări tematice, organizate de DLG Germania (Societatea Germană pentru Agricultură) și DLG International.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.