Închide

Clujul împărțit: jumătate e sub cod portocaliu de caniculă, cealaltă jumătate – sub cod galben. Duminică și luni se așteaptă furtuni

ActualitateTop News by Mihai Prodan - aug. 05, 2017 0 467

Meteorologii au mai îmblânzit prognozele de temperaturi extreme pentru întreaga țară – Clujul nu se mai află sub cod roșu de caniculă azi și mâine ci sub cod portocaliu pe jumătate, și galben în cealaltă jumătate.

Meteorologii avertizează că până mâine Clujul se confruntă – ca restul țării – cu un val de căldură și temperaturi extreme, ce duc la un disconfort termic deosebit de accentuat. Mâine 6 august valul de căldură va persista, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. Județele care se află sub cod portocaliu – inclusiv jumătatea de est a Clujului – vor înregistra temperaturi maxime de până la 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Județele ce se află sub cod galben – și jumătatea de vest a Clujului – înregistrează local în zonele de munte disconfort termic ridicat, cu maxime termice de 35 de grade.

Ca și cum nu ar fi destul, meteorologii avertizează că în a doua parte a zilei de duminică 6 august și în noaptea de duminică spre luni vor fi înregistrate averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul țării. Vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.