Închide

Clujul e căutat de turiști, dar numai ca să aibă de unde pleca: jumătate de milion în 9 luni, stau maxim două nopți

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 01, 2019 0 420

O jumătate de milion de turiști au vizitat Clujul în primele nouă luni ale acestui an, conform Institutului Național de Statistică; e județul cel mai vizitat după Capitală și județele căutate de turiști, Constanța și Brașov.

INS arată că în acest an, până în 30 septembrie, sosirile turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au înregistrat valori mai mari în Bucureşti, unde numărul acestora a depășit un milion și jumătate de persoane, Constanţa – 1,309 milioane, Braşov – 1,062 milioane și Cluj – 509.400.

Clujul e urmat de Mureș cu 466.000 turiști și Prahova, cu 445.900 persoane cazate în primele nouă luni din an. Să precizăm că, deși mulți, turiștii nu au stat mult în Cluj, ceea ce confirmă și în acest caz statutul de destinație de business: în ce privește numărul de înnoptări cele mai multe au fost în COnstanța – aproape cinci milioane de nopți, București – 2,6 milioane, Brașov – 2,1 milioane, Bihor – 1,2 milioane, Vâlcea – 1,15 milioane, Prahova – aproape un milion și în fine Clujul, 955.400 înnoptări, din ceea ce rezultă o medie de două nopți de cazare pentru fiecare turist care a ajuns în Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags