Închide

Clujul depășește pragul de 32.000 de infecții cu Covid 19, fiecare al 20-lea clujean a contractat infecția până acum, județul rămâne în zona roșie și azi

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 12, 2021 0 459

Clujul a depășit azi pragul de 32.000 de infecții cu coronavirus depistate de la debutul pandemiei, după ce doar de ieri până astăzi au fost găsite alte aproape trei sute de cazuri noi de infecție. Clujul rămâne astfel epicentrul infecției cu coronavirus din țară, exceptând Capitala.

Doar de ieri până azi au fost depistate în Cluj aproape trei sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus, mai exact 294. Este cel mai mare număr de cazuri noi din țară, exceptând Bucureștiul – și la jumătate din cazurile descoperite în Capitală.

Cu aceste cazuri nio numărul infecțiilor cu Covid 19 depistate din primăvara anului trecut, de la debutul pandemiei, ajunge la peste 32.000 de cazuri, mai exact 32.266 persoane care locuiesc în Cluj au contractat infecția. Populația rezidentă în județul Cluj este, conform celor mai recente raportări de la Direcția Județeană de Statistică, de peste 732.000 de persoane – ceea ce înseamnă că fiecare al 20-lea clujean a contractat infecția până acum. În acest moment rata infecției în Cluj este de 3,68 cazuri la mia de locuitori, ceea ce plasează județul, în continuare, în zona roșie a județelor cu peste trei cazuri la mie.

Să mai spunem că județul Cluj raportează de luni bune cele mai multe infecții depistate, aceasta și pentru faptul că aici sunt procesate în fiecare zi lucrătoare în medie 1.500 de probe prelevate la cerere ori de la pacienții care au manifestat simptome. În ultimele 24 de ore de exemplu numărul testelor procesate a fost de 1.436, dintre care o mie au fost prelevate de la pacienți din grupe de risc. În total până acum numărul testelor procesate în Cluj este de peste 326.500.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu