Închide

Singurul spital public de recuperare din Transilvania face program de recuperare pentru bolnavii de Covid

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 12, 2021 0 524

Singurul spital public de recuperare din Transilvania anunță că derulează program de recuperare pentru persoanele care au rămas cu sechele după ce s-au îmbolnăvit de coronavirus.

”În cadrul Protocolului de reabilitare post COVID-19, pacienții beneficiază de consult de specialitate, completat, după caz, de evaluări în alte specialități medicale, analize de laborator sau explorări imagistice și electrofiziologice. Baza de tratament pentru fizioterapie a spitalului este dotată cu aparatură modernă, care răspunde necesităților de reabilitare a pacienților, pe parcursul programului ambulator de recuperare fiind folosite în asociere tratamente medicamentoase și mijloace de fiziokinetoterapie. Procedurile utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie și aerosoli”, arată unitatea spitalicească. Totodată. prin intermediul acestui program pacienții beneficiază de control multidisciplinar la medici specialiști. Spitalul ar avea un avantaj, susține Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia se află spitalul. Mai exact, majoritatea specialităților cu rol crucial în tratamentul sechelelor post infecția cu Covid-19 se regăsesc în cabinete medicale funcționale în ambulatorul instituției: cardiologie, interne, neurologie, balneologie, reumatologie, diabetologie, oftalmologie, ortopedie, chirurgie plastică și generală, psihiatrie și psihologie.

Să precizăm că spitalul de recuperare din Cluj-Napoca a fost unul dintre cele care au preluat pacienții confirmați cu infecție cu coronavirus, în linia a doua de luptă împotriva pandemiei, împreună cu spitalul de boli infecțioase, cel de pneumoftiziologe, Medicală II și spitalul municipal Clujana.

La spitalul de recuperare din Cluj erau internați înainte de pandemie, în medie, anual, 12.000 de pacienți – plus 35.000 tratați ambulatoriu. Unitatea are 405 paturi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare