Închide

Clujul are un nou prefect. Mircea Abrudean a fost numit prin Hotărâre de Guvern

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 13, 2019 0 2166

În ședința de Guvern de astăzi a fost numit un nou prefect de Cluj. Este vorba despre fostul secretar general al PNL Cluj, Mircea Abrudean. El își va prelua atribuțiile după ce Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial. Reamtim că zilele trecute a fost emisă Hotărârea prin care a fost eliberat din funcție Ioan-Aurel Cherecheș, prefectul care fusese numit de PSD.

Mircea Abrudean are 35 de ani și a fost membru PNL timp de 17 ani (crescut de vechea gardă a liberalilor clujeni). Absolvent al Universității Babeș-Bolyai (Facultatea de Studii Europene), cu un master la SNSPA București în management de proiecte, Abrudean a evoluat cel mai mult în spațiul privat, conducând o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene. De altfel, mai mulți primari clujeni îi sunt recunoscători și astăzi pentru că i-a sprijinit în gestionarea unor proiecte complexe de infrastructură, derulate din fonduri europene. Până în prezent, Abrudean nu a mai avut alte funcții de conducere în administrația publică, resemnându-se cu funcția din cadrul partidului. La început de carieră, a lucrat tot ca și consultant în Consiliul Județean Cluj, iar în ultimii ani a fost parte din Consiliul de Administrație al companiei Tetarom.

Pentru că funcția de prefect este apolitică, Abrudean a renunțat la funcția din partid, inclusiv la calitatea sa de membru, și a ieșit și din mediul privat. În ultima lună s-a angajat ca funcționar în cadrul biroului de comunicare din Primăria Câmpia Turzii. Hotărârea de Guvern emisă astăzi vizează detașarea sa din instituția Primăriei, în cea a Prefecturii, unde va prelua mandatul de prefect, după ce actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial.

Citește și:

Nu mai este prefect al Clujului. Legea care le dă bătăi de cap liberalilor

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare