Închide

Clujul a depășit pragul de 700 de decese cauzate de coronavirus, 11 morți doar de ieri

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 07, 2021 0 260

Județul Cluj a depășit pragul de șapte sute de decese cauzate de coronavirus, după ce doar de ieri până azi au decedat 11 persoane infectate cu SARS-CoV 2.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus, de la debutul pandemiei până în prezent, e azi de 703, în creștere cu 11 doar față de ieri. Sunt sute de persoane internate în spital după ce au fost depistate cu infecție, dintre care aproximativ o sută sunt la Terapie Intensivă, în stare critică. Azi numărul celor spitalizați e de 717, dintre care 97 de persoane se află la Terapie Intensivă.

UPDATE Decesele au fost înregistrate la pacienți cu vârsta între 62 și 87 de ani, precizează prefectul Tasnadi Szilard pentru actualdecluj.ro.

Amintim, aproape cinci sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus la Cluj doar în ultimele 24 de ore, de departe cele mai multe din țară și azi, exceptând Capitala.

În Cluj au fost identificate în ultimele 24 de ore un număr de 463 cazuri noi de infecție cu coronavirus, la mare distanță de alte județe din țară, aproape dublu față de următorul județ, Timiș, unde au fost înregistrate 240 de cazuri noi.

Cu aceste aproape cinci sute de cazuri județul Cluj ajunge la aproape 51.500 de cazuri noi de infecție depistate, cele mai multe din provincie. Rata de incidență a infecției, de 6,62 la mia de locuitori, în creștere de la 6,40 ieri, e la rândul său printre cele mai ridicate din țară, depășită doar de Ilfov cu 8,66 și București cu 6,91 cazuri la mie.

Să mai spunem că numărul mare de cazuri de infecție depistate în Cluj e determinat parțial și de numărul mare de teste de depistare a infecției procesate- doar de ieri până azi numărul e aproape de 2.000, mai exact 1.940, dintre care aproape o mie au fost prelevate de la persoane care au manifestat simptome de infecție. Numărul total al testelor procesate la Cluj de la debutul pandemiei până în prezent, timp de peste un an, e de peste 447.700.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare