Închide

Clujenii pot vedea mâine din interior cum arată cea mai alambicată clădire din județ

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 24, 2019 0 393

 Clujenii pot vedea din interior cum arată cea mai alambicată clădire din județ, Palatul de Justiție din Cluj-Napoca, mâine cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile.
Palatul de Justiție poate fi vizitat mâine între orele 10 și 12, iar cei interesaţi se vor adresa personalului care asigură paza instanţei de la intrarea din Piaţa Ştefan cel Mare, urmând a fi conduşi la Curtea de Apel Cluj, camera 233, sala „Georgiu Plopu” pentru vizitarea instanţei şi discuţiile cu judecătorii. Cu această ocazie, prin intermediul Biroului de relaţii publice şi a serviciului de registratură şi arhivă, vor fi puse la dispoziţia publicului în scopul informării diferite pliante conţinând informaţii privind organizarea sistemului judiciar.
 ”Ziua Europeană a Justiţiei Civile” este o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene care se adresează cetăţenilor europeni dornici să cunoască aspecte practice ale înfăptuirii justiţiei, elevilor şi studenţilor şi persoanelor care activează în domeniul judiciar.
Clădirea Palatului Justiției a fost construită între anii 1898 și 1902 și are valoare de monument istoric.
în clădirea Palatului de Justiție funcționează Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, Tribunalul Comercial, Curtea de Apel Cluj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. În imediata vecinătate funcționează secția exterioară a Penitenciarului Gherla și Serviciul Teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție.
Clădirea are o suprafață desfășurată de aproape 20.000 metri pătrați și o amprentă la sol de 11.400 metri pătrați. A fost proiectată, în urmă cu un secol, pentru destinația pe care o are și acum, adică activitatea Justiției într-un oraș care atunci număra 50.000 de locuitori, mai puțin de o cincime din populația actuală. Conform unei prezentări oficiale numărul curților interioare ajunge la 13, pentru lumină naturală și ventilație.
Citește și:
https://actualdecluj.ro/labirintul-justitiei-cum-te-descurci-in-cea-mai-alambicata-cladire-a-clujului-in-care-ai-nevoie-de-harta/
  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare