Închide

Clujenii au ieşit în stradă pentru a cere, din nou, demisia guvernului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 22, 2018 0 235

 

Clujenii s-au adunat, din nou, în stradă pentru a cere demisia guvernului. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de ordonanţa fiscală recent aprobată şi s-au pronunţat împotriva intenţiei actualei guvernări de a da o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere. Cum Piaţa Unirii e ocupată de Târgul de Crăciun, protestatarii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor şi au ajuns să scandeze şi în faţa prefecturii.

Peste 200 de persoane au protestat sâmbătă seara la Cluj, conform Mediafax. Au venit cu drapele şi bannere şi au scandat: „Ruşine să vă fie”, „Demisia”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Justiţie, nu corupţie”. „Nu mai daţi afară tinerii din ţară”.

 

Clujenii au scandat „Jos guvernul!” şi în faţa sediului Prefecturii.


 

„În acest moment, coaliția de guvernare PSD-ALDE susținută de UDMR și minorități trebuie să plece acasă! Solicităm guvernului demisia și declanșarea alegerilor anticipate în cel mai scurt timp! Noi, cetățenii Clujului, alături de cei din toată țara, vom fi curând în stradă pentru a ne asigura că ambele revendicări sunt îndeplinite. Este greu să mai găsim cuvinte care să descrie la adevăratele proporții dezastrul produs de coaliție prin abuzurile zilnice în toate palierele vieții noastre. Stim doar că ajunge!”, au transmis reprezentanţii comunităţii Umbrela Anticorupţie Cluj în „chemarea” la protest lansată pe reţelele de socializare.

La Bucureşti, peste 2.000 de persoane au participat sâmbătă la un marș de comemorare a eroilor de la Revoluție, notează Hotnews.ro. Manifestanții s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Piața Universității, iar apoi spre Piața Revoluției. În fața Palatului Regal, au fost citite numele tuturor martirilor din Decembrie 1989. Oamenii au scandat „Libertate!”, „Jos comuniștii!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roșie” sau „România cere: fără grațiere”. De asemenea, jandarmii au fost huiduți, manifestanțiii strigându-le „Slugilor” și „Jandarmeria apără hoția”

Sursa foto: Mediafax

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu