Închide

Clujenii, așteptați în 25-26 octombire la maratonul de vaccinare din Centrul ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 24, 2021 0 459

De ziua, Armatei, în 25 octombrie, la Cluj Napoca se organizează un maraton de vaccinare în Centrul din ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, în sprijinul efortului național privind combaterea COVID-19.

Programul de vaccinare se va derula cu program non-stop, în intervalul  25 octombrie 2021, ora 08.00  –  26 octombrie, ora 20.00, clujenii fiind așteptați să se vaccineze, doar în baza actulu de identitate, fără a avea nevoie de o programare prealabilă.

„Vă așteptăm în număr cât mai mare la vaccinare, aceasta fiind cea sigură și mai rapidă metodă pentru a reveni la o viață normală. Boala COVID poate îmbrăca forme severe și poate curma multe vieți. Vaccinarea este principala modalitate de a vă proteja, iar în cazul infectării, de a face o formă mai ușoară de boală. Singura contraindicație reală a vaccinării este șocul anafilactic. Alte boli, pot eventual amâna vaccinarea”, transmite directorul medical și epidemiolog, colonelul medic Simona Costin.

Aceasta a explicat și reacțiile adverse, cea mai de temut fiind miocardita, precizând însă că din 8 milioane de doze administrate în România s-au înregistrat 5 cazuri, „adică un risc extrem de mic, de 5 ori mai mic decât riscul de a face și miocardita în timpul bolii COVID”.

„Există suficiente studii care arată efectul bun al vaccinului și asupra femeilor însărcinate. De asemenea, se recomandă vaccinarea și în timpul alăptării.  Folosirea de peste 9 luni a vaccinurilor anti-COVID a dus la colectarea informațiilor care să arate siguranța în administrare și incontestabilul efect de protecție față de forme grave, spitalizare și deces”, mai arată Simona Costin.

Sursa foto: captura video/facebook/Spitalul Militare de Urgență „Dr. Constantin Papilian”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare