Închide

Organizatorii Transylvania Open, apel la autorități să permită accesul la eveniment pentru spectatorii vaccinați

ActualitateSocialSport by Actual de Cluj - oct. 24, 2021 1 224

Lovitură puternică pentru organizatorii turneului Transylvania Open WTA250 de la Cluj, după decizia autorităților de a interzice participarea publicului la evenimente sportive, începând de luni. Pentru turneul de tenis care se desefășoară în BT Arena, organizatorii au vândut aproape toate biletele, astfel că fac din nou apel la autorități să permită accesul publicului vaccinat.

„Am reușit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată șansa să îl vadă live, decât la competiții în afara țării. Este un eveniment de interes internațional, în care am investit enorm și la care am lucrat cu sufletul. Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației”, a transmis duminică directorul turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.

Acesta subliniază că s-au luat toate măsurile de siguranță necesare suplimentare, care să reducă posibilitatea răspândirii epidemiei, inclusiv testarea pentru depistarea covid și reducerea capacității sălii de la 10.000 de locuri pe zi la 15000 de locuri pe zi.

 „Am luat msăuri suplimentare tocmai pentru a respecta legea și măsurile de siguranță. Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față u de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate. Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului”, a transmis Patrick Ciorcilă.

 Directorul festivalului arată că în ultimele două săptămâni s-au vândut bilete respectându-se întru totul legea, doar persoanelor vaccinate și care dețin certificatul verde. Interzicearea accesului publicului, înseamnă o lovitură financiară puternică pentru organizatori

„Aproape toate biletele sunt vândute. Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță în contextul pandemiei. Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulțime de activități și momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport și educație sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îți doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii”, se precizează în comunicatul transmis de organizatorii Transylvania Open.

Citește și

Hotărârea de Guvern cu noile restricții pentru combaterea pandemiei a fost publicată în Monitorul Oficia / Vezi ce măsuri sunt obligatorii începând de luni

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 de la Cluj, fără spectatori, potrivit deciziei CNSU. Organizatorii: „E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte”

 

Un comentariu

  1. Buna
    Sint cetatean American, am venit special pt acest eveniment in ROMANIA. Am double vaccin Moderna,cred ca m-a calific pt a participa la Transivania Open. Interdiction m-i se pare o inculcate a drepturilor omului

Scrie un comentariu