Închide

Clujean condamnat la închisoare și la mii de euro despăgubiri după ce a bătut-o pe amanta tatălui său până i-a rupt coastele

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 27, 2021 0 4432

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata a mii de euro daune morale după ce a bătut-o pe amanta tatălui său până i-a rupt coastele – aceasta după ce tatăl său i-a transmis din greșeală un video fratelui său, în care apărea și amanta, în locuința părinților, îmbrăcată în pijama.

Faptele s-au petrecut în urmă cu aproape patru ani, în martie 2018, dar sentința în proces s-a dat doar în urmă cu câteva zile – iar aceasta în primă instanță, la Judecătoria Cluj-Napoca, și nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.

Mai întâi, faptele: inculpatul e un tânăr de 36 de ani absolvent de studii doctorale, a publicat numeroase articole de specialitate, este inginer mecanic, cu loc de muncă stabil. În 24 martie 2018 fratele său l-a informat că tatăl său i-a transmis din greșeală un videoclip făcut în locuința familiei, în care apărea și amanta sa, îmbrăcată în pijama. Furios, inculpatul a pornit spre casă iar seara în jurul orei 22 a ajuns la imobil, unde a constatat că ușa este închisă, motiv pentru care a cerut insistent să i se deschidă, amenințând că în caz contrar va sparge un geam. După ce a intrat în locuință, inculpatul a găsit-o pe persoana vătămată în sufragerie și a întrebat-o care este motivul pentru care se află în locuința familiei, după care i-a aplicat o lovitură cu palma peste față, moment în care a intervenit  tatăl său, persoana vătămată retrăgându-se înspre geamul din sufragerie, de unde i-a strigat inculpatului ”stai tu liniștit că nu scapi așa de ușor”. Auzind acestea, inculpatul s-a enervat, s-a apropiat de persoana vătămată, a prins-o după gât și a tras-o înspre canapeaua pe care aceasta stătea inițial, victima aruncându-se pe burtă pe canapea, după care a lovit-o cu pumnii în zona spatelui, fiind întrerupt de tatăl său.

Inculpatul este cel care a sunat la 112, unde a reclamat faptul că are un ”infractor” în casă, după care la fața locului s-au prezentat doi agenți de poliție, în prezența cărora inculpatul a adresat persoanei vătămate cuvinte și expresii jignitoare.

Bătaia a fost una gravă: i-a deplasat femeii cinci coaste și i-a pus viața în pericol, aceasta fiind salvată doar de intervenția medicilor.  ”Referitor la tratamentul medical, constată că a fost necesară montarea unui tub de drenaj pleural, prin care s-a evacuat 800 ml lichid hemoragic, dar și că starea părții civile a fost una gravă”, a apreciat instanța Judecătoriei Cluj-Napoca în motivarea deciziei de condamnare.

Amanta tatălui, o femeie de 54 de ani, a cerut între altele și daune morale de 15.000 de euro dar instanța, apreciind că daunele morale nu trebuie să constituie o îmbogățire nejustificată, a stabilit daunele la 8.000 de euro. Acestora li se adaugă și costul tratamentului medical, pe care inculpatul l-a plătit deja înainte de verdictul instanței. ”Chiar dacă inculpatul este o persoană integrată din punct de vedere social în comunitate și nu este cunoscut cu antecedente penale, împrejurări care, de altfel, se circumscriu unei conduite normale, aceste circumstanțe nu sunt de natură să minimalizeze gradul de pericol social al faptei comise și nu justifică aplicarea unei pedepsei orientate spre minimul special. Dimpotrivă, aceste circumstanțe personale ar fi trebuit să-l ajute pe inculpat să-și gestioneze mai bine emoțiile și să dea dovadă de autocontrol”, notează instanța.

Victima, amanta tatălui agresorului, a arătat că a dezvoltat o depresie, motiv pentru care a apelat la serviciile unui psiholog timp de aproximativ un an, a fost imobilizată la pat, timp de trei luni a stat acasă, fiind ajutată de către familie, s-a aflat 79 de zile de concediu și a fost nevoită să-și schimbe locul de muncă, deoarece cel inițial presupunea o muncă fizică susținută. Decizia poate fi atacată cu apel.

Verdictul, dat de Judecătoria Cluj-Napoca în urmă cu câteva zile, în 21 octombrie – doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, plus daune materiale de peste 2.500 de lei achitate deja, și daune morale de 8.000 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare