Închide

Emma Răducanu, la Cluj-Napoca: Mi-e un pic ruşine să vorbesc în limba română, dar dacă mai stau aici un pic pot să fiu mai bună

ActualitateSport by Actual de Cluj - oct. 27, 2021 0 239

Protocolul în cadrul turneului Transylvania Open de la Cluj-Napoc prevede ca după meciuri, la interviul de pe teren să se vorbească în limba engleză, dar Emma Răducanu s-a străduit să vorbească și în limba română.

Jucătoarea britanică cu origini române a spus că nu se descurcă să vorbească bine limba română, dar că dorește să învețe mai mult, dacă va mai sta în România, relatează news.ro

„Dacă nu mai pot să spun în română, schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare, dar eu cred că nu am jucat atât de bine, dar am câştigat. Am multă bucurie acum. Vreau să mulţumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat şi mie îmi place România foarte mult. Cred că sunt acasă aici. (n.r. – despre mâncarea preferată) Trebuie să fie ciorbă de perişoare, dar aici am mâncat de legume şi mai aştept un pic şi pe urmă mănânc un pic de sarmale. Şi mămăliga este foarte bună. Şi papanaşi. Înseamnă mult pentru mine să joc în ţara tatălui meu, am amintiri foarte frumoase din ţară şi mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulţumesc pentru susţinerea de astăzi şi din această săptămână. Vreau să spun că mi-e un pic ruşine să vorbesc în limba română, dar dacă mai stau aici un pic pot să fiu mai bună”, a spus Răducanu, intervievată fiind de jucătoarea Alexandra Dulgheru.

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Aceasta a fost prima victorie a sportivei britanice – al cărei tată este român, mama fiind chinezoaică.

Emma Raducanu a cucerit recent trofeul US Open.

În cadrul Transylvania Open, marţi, a învins-o cu scorul de 4-6 7-5, 6-1 pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 27 de minute. În faza următoare, Răducanu va juca împotriva Anei Bogdan, locul 106 WTA.

 

sursa foto: facebook/TransylvaniaOpen

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare