Închide

Cluj-Napoca, raiul cerșetorilor și boschetarilor: îi găsești cu zecile pe străzi. Care sunt zonele cele mai frecventate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 29, 2015 0 779

Zeci de cerșetori și peste o sută de boschetari au fost luați de pe străzi în două luni, în Cluj-Napoca: orașul e atractiv pentru cei care apelează la mila publicului, arată datele Primăriei Cluj-Napoca.

În două luni, numărul celor ridicați de pe străzi de Poliția Locală pentru că apelau la mila publicului se ridică la nu mai puțin de 71 de persoane. Cei mai mulți cerșetori se aciuiază în piața Mihai Viteazu și pietonala Eroilor, dar și în piațele Avram Iancu sau Cipariu, pe străzile Traian Moșoiu și Primăverii, Calea Florești și Fabricii, dar și în parcul Ion LUca Caragiale ori în piața Mărăști.

60 dintre cerșetorii luați de pe străzi în ultimele luni vin din alte localități, în vreme ce 11 locuiesc în oraș – dintre aceștia șapte sunt minori și au fost duși la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În plus față de cei 71 de cerșetori polițiștii locali au depistat în oraș și nu mai puțin de 120 de persoane fără adăpost, covârșitoarea majoritate dintre aceștia – peste 100 – provenind din zone rurale din Cluj, Alba și Sălaj. „Aceste persoane au fost depistate în mod repetat în stradă, mai ales în zona centrală, pădurea Făget, strada Observatorului sau strada Fabricii”, explică Primăria Cluj-Napoca. 24 dintre aceste persoane au fost conduse la Centrul de Găzduire Temporară, iar celelalte, care nu erau din oraş, au fost îndrumate către localităţile de domiciliu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare