Închide

Cluj, județul din țară cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat, la mare distanță de restul

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 08, 2019 0 9005

Județul Cluj are cele mai bune rezultate din țară la examenul de bacalaureat în acest an, la bună distanță de restul județelor.

„Aş vrea să remarc judeţele care au obţinut peste media naţională şi anume Clujul – aproape 81%, Iaşiul – 76%, Bacăul – 75% şi între 70 şi 75% se plasează Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. La polul celălalt, cu rezultatele cele mai slabe, plasăm, din păcate, Ilfovul, cu 38%, Giurgiu – 47%, Harghita – 50%” , a spus ministrul Educației Ecaterina Andronescu în urmă cu puține momente, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul în acest an, după cum arată datele ministerului de resort.

Aproape 4.200 de elevi din Cluj susțin examenul de Bacalaureat în acest an – față de 4.800 de elevi înscriși la liceu. Restul nu se prezintă la examenul de maturitate ori pentru că au corigențe, ori pentru că nu sunt interesați să absolve acest examen.

În județul Cluj probele scrise ale examenului au fost susținute în 64 de școli.

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu