Închide

Care sunt cele mai slabe rezultate la examenul de Bac, în Cluj: o școală a avut promovare de 8%

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 08, 2019 0 2018

Liceul din Cluj cu cea mai slabă rată de promovare a examenului de bacalaureat a promovat mai puțin de 1 din 10 candidați.

E vorba de liceul tehnologic Someș Dej, cu o rată de promovare a examenului de doar 8%. Acesta e liceul din Cluj cu cele mai slabe rezultate la examenul din acest an, urmat de colegiul cu profil agricol „Emil Negruțiu” din Turda.

Inspectorul școlar general Valentin Cuibus explică rezultatele slabe prin faptul că majoritatea liceelor cu rate mici de promovare au o singură clasă de liceu, între 15 și 29 de copii, „nu se compară cu colegiile unde sunt 100 de absolvenți”, și că majoritatea liceenilor sunt înscriși în clase de școli profesionale – o clasă de liceu și 3 sau 4 clase de învățământ profesional. „Cu timpul unele dintre ele vor rămâne doar cu învățământ profesional”, a spus el.

Clasamentul școlilor cu cele mai slabe rezultate e completat de liceul Edmond Nicolau din Cluj-Napoca, Vlădeasa Huedin, Gelu Voievod Gilău, Raluca Ripan din Cluj-Napoca și colegiul tehnic Victor Ungureanu din Câmpia Turzii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu