Închide

Club privat propus în Făget, lăudat de specialiștii din comisia de urbanism a Primăriei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 08, 2022 1 727

Un proiect urbanistic pentru amenajarea unui centru de agrement destinat familiilor în Făget a fost lăudat în comisia de urbanism a Primăriei atât pentru conceptul arhitectural cât și pentru funcțiunea propusă, adecvată, aerată și specifică zonei pădurii unde, mai nou, se dorește construirea doar de locuințe.

 

Planul Urbanistic Zonal pentru dezvoltarea unui centru de agrement de tip Family Retreat (dotare de agrement pentru public adresată familiilor, care include și teren de sport în aer liber și amenajări peisagere) pe un teren de peste 2200 de
metri pătrați situat pe drumul Sf Ion în Făget a fost prezentat la ședința comisiei de urbanism a Primăriei din 7 iunie.

Potrivit arhitectei Oana Oejdean, prin proiect se intenționează amenajarea unui Country Club cu subsol, parter un etaj și mansardă care va avea la parter un living cu spații unde să se poată prepara masa iar etajul va avea 5 camere. Beneficiarul va asigura terenul necesar lărgirii arterei Sf Ion la profil de 18 metri (prin dezmembrarea a peste 80 de mp pătrați din parcelă, teren care va rămâne rezervat pentru lărgirea arterei, după cum a arătat reprezentanta Trans Form, întrebată fiind de viceprimarul Dan Tarcea ce se va întâmpla cu respectivul teren).

Specialiștii din comisia de urbanism au făcut observații privind accesul la viitoarea funcțiune dar și legate de felul în care regulamentul PUZ-ului garantează că acest centru nu se va transforma în sala de evenimente sau în locuință. Arhitectul Adrian Iancu a cerut asigurarea mai multor locuri de parcare, mai ales pentru vizitatori dar și respectivele garanții că centurul de agrement se va face în forma propusă.

Arhitectul Sorin Scripcariu a ținut să felicite proiectul pentru partea de arhitectură dar și pentru că aduce în Făget, unde se doresc doar locuințe, și o funcțiune de agrement. Intervenția lui Scripcariu a fost prilej și pentru arhitectul-șef Daniel Pop să laude proiectanții pentru partea de arhitectură propusă.

Proiectul a primit, de principiu avizul.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare