Închide

Clauza care nu există. Conceicao, „săpat” de foștii și viitorii șefi? „Eu n-am făcut niciodată concesii, eu sunt liderul vestiarului”

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 23, 2018 0 504

Portughezul a fost umilit public după ce contractul său a fost publicat de fanatik.ro într-un anumit fel. Știrea face subiectul tuturor publicațiilor de sport și a jurnalelor de la televizuni.

„Toni Conceicao este o făcătură de antrenor”, spune Cornel Dinu.

În contractul prezentat publicului apare un paragraf prin care portughezul ar fi obligat să dea explicații conducerii înaintea partidelor oficiale sau amicale, în privința echipei de start.

Din start, paragraful respectiv din contract, nu este o obligație. După cum se poate vedea din foto, paragraful 1, litera C.

Antrenorul principal are, în principal, următoarele drepturi.

c) se consultă cu Consiliul de Administrație cu privire la formația care intră în teren la jocurile oficiale și amicale.

Așadar, Conceicao nu are OBLIGAȚIA să se consulte cu Consiliul de Administrație, ci are DREPTUL de a se consulta.

Explică și Răzvan Zăvăleanu, jurist, fostul lichidator judiciar al clubului. „E o eroare de interpretare a paragrafului. Acolo se specifică în mod clar faptul că antrenorul are dreptul. Mai jos, la obligații, nu apare acel paragraf. Așadar, nu este vorba de nici o clauză contractuală. Nu văd nimic ieșit din comun la acest contract.”

Mai jos sunt trecute și obligațiile și nicăieri nu e specificat faptul că portughezul ar fi obligat să anunțe echipa înaintea unui meci.

E o întreagă campanie pornită împotriva lui Conceicao, cu toate că acesta e pe primul loc cu echipa. Deși conduce în clasament, iar CFR Cluj arată că știe să joace fotbal sub comanda sa, în locul celebrelor rachete sol-aer din mandatul lui Dan Petrescu, Conceicao nu este înghițit de apropiații patronului Varga. Acoliți care dreg și fac orice le stă în putință să-l readucă la Cluj pe Dan Petrescu, plecat din China cu coada între picioare, după ce a retrogradat cu brio în eșalonul secund.

Petrescu a participat la meciul naționalei de tineret, de la Cluj, unde s-a întâlnit cu mai mulți foști colaboratori și prieteni. N-a lipsit nici impresarul Giovani Becali și un prieten de-al Bursucului numit de apropiați „Pisica”. Alături de ei Bogdan Mara și Marius Bilașco. Ei bine, aceștia și-au dat întâlnire cu patronul Varga la un local, dar Varga n-a mai apărut niciodată.

Surse din anturajul CFR-ului susțin că Antonio Conceicao nu este nici pe departe o „marionetă”, așa cum se încearcă să se inducă în spațiul public.

Conceicao a încercat să-l dea afară pe Hoban, de exemplu, unul dintre favoriții patronului Neluțu Varga. Hoban ar fi făcut un scandal monstru, iar Conceicao nu l-a mai vrut la antrenamente. L-a scos din echipă, dar Hoban a refuzat ulterior să meargă la FC Voluntari.

Conceicao a decis, de asemenea, ca Vâtcă să fie titular în poartă la un meci în care cei din fosta conducere încercau să-l impună pe portarul Fernandez. Lui Vâtcă i s-a sugerat să se dea accidentat, pentru ca Fernandes să intre între buturi. Vâtcă i-a povestit totul lui Conceicao, iar portughezul a luat foc când a auzit și a decis să-l titularizeze tocmai pe VÂTCĂ!

Un alt episod ține de titularizarea lui Julio Baptista, fotbalistul brazilian adus din vacanță. Mulți din club au încercat să îl impună ca titular, dar Conceicao nici n-a vrut să audă de așa ceva. Drept urmare, Baptista nici nu prinde lotul. „E împotriva fotbalului să introduc un jucător nepregătit”, a transmis tehnicianul.

Din ianuarie la club sunt așteptați din nou Bogdan Mara și Marius Bilașco. Ei fac tot posibilul să-l reinstaleze pe Dan Petrescu pe banca tehnică.

De aici și încercările repetate de intimidare pornite împotriva lui Antonio Conceicao. În acest moment, portughezul e susținut doar de Daniel Stanciu în club și de Neluțu Varga. Dar Varga este foarte influențabil, mai spun sursele noastre. „Își schimbă opinia de la o zi la alta. Se lasă influențat și ascultă de toată lumea care-i suflă fel și fel de zvonuri”, susțin persoane apropiate clubului.

Conceicao e singur, practic, și e ținut pe bancă doar de jucători și de locul din clasament.

Am stat de vorbă cu Antonio Conceicao: „Eu când am venit la CFR, nici măcar nu m-am uitat peste contract. Și contrar a ceea ce se crede, eu n-am fost sunat de Mureșan, care este prietenul meu, ci de patronul clubului (Neluțu Varga- n.r.). El m-a sunat și am discutat anumite lucruri și am semnat contractul fără să mă uit peste el, de exemplu. .Pentru mine cuvântul valorează mai mult decât un act. Și ceea ce vorbim față în față e important. Ce discutăm, ce ne promitem, așa rămâne. Eu nici înainte când am fost la CFR Cluj, nu m-am uitat peste contract când am semnat. Eu am încredere în oameni. E o încredere reciprocă”, spune tehnicianul.

L-am întrebat despre acel paragraf: „o prostie! Eu nu sunt obligat de nimeni să anunț eu cine joacă, cu cine joc. Eu sunt liderul vestiarului, întrebați orice jucător, eu decid tot. Nimeni nu știe echipa și nu-mi face mie echipa. Niciodată nu s-a întâmplat asta. Joacă cine merită, cine are ritm de joc și ambiție. Eu fac cum vreau eu, eu sunt lider, eu decid tot în privința sportivă, asta trebuie să știe toată lumea. Și o știe. Jucătorii mei știu asta. Paragraful acela apărut este o absurditate. Știți cum aș face dacă ar veni un președinte la mine și mi-ar zice să bag un jucător? Din start, acel jucător nu ar juca. Asta, în primul rând. Apoi, după meci, dacă tu, președinte, îmi reproșezi asta și vrei să mă dai afară, n-ai decât. Dar eu sunt antrenor și eu decid. La mine nu se întâmplă așa ceva, nici nu discut de așa ceva, toată lumea știe asta. O prostie. Dacă faci concesii de acest gen îți pierzi credibilitatea în fața vestiarului, ai probleme și nu mai e cale de întoarcere. Eu n-am făcut așa ceva niciodată. Nici nu își permite nimeni să-mi spună mie cu cine să joc fiindcă toți știu că fac așa cum vreau eu”, a adăugat Conceicao pentru actualdecluj.ro.

„De când am venit la CFR, de patru luni, sunt dat afară o dată pe săptămână. Culmea, echipa merge, joacă fotbal, câștigă meciuri și suntem pe locul 1. Cine și ce își dorește? Eu nu fac concesii, eu sunt șeful echipei pe linie sportivă. Eu răspund, iar CFR e pe locul 1”, a mai precizat portughezul.

 

 

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu